Dünyanın 182 ülkesinde, 35 milyon şarkılık bir kataloğa erişim imkânı sunan ve 16 Eylül 2013 tarihinde ülkemizde aktif yayına başlayan dijital müzik servisi Deezer, 2014’ün 2. yarısında kullanıcılarını yeni hizmet ve özelliklerle buluştururken hızla genişleyen ağına ABD’yi de ekledi.
Bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonların yanı sıra kablosuz ev ve otomobil müzik sistemleri, Smart TV’ler ve Xbox 360 konsolları ile her an, her yerde müziğe erişim imkânı sunan Deezer, ABD’de Sonos ses sistemlerine özel Deezer Elite üyeliği ve Bose’u SoundTouch ve SoundLink ses sistemleri üzerinden geleneksel Premium+ üyelik modeliyle müzik tutkunlarına kesintisiz müzik keyfi sunmaya başladı.
Almanya’da Vodafone ile gerçekleştirdiği işbirliği sonucu Ampya müzik servisini de bünyesine katan Deezer, son olarak kişiselleştirilmiş konuşmalı internet radyosu ve ödüllü mobil ürünlerin önde gelen markası Stitcher’ı da satın aldı.
Bu birleşmeyle dünyanın kapsamı en geniş işitsel içerikli streaming servisine dönüşen Deezer, 35 milyonluk geniş müzik kataloğuna ek olarak 35 bin konuşmalı radyo programı ve podcast’e erişim hizmetine de başladı.
Deezer Türkiye’de aktif kullanıcı bazında 1 yılda yüzde 300 büyüdü!
Dünya üzerinde 5 milyonu ücretli olmak üzere 16 milyon müzik kullanıcısına sınırsız müzik deneyimi yaşatan Deezer Türkiye’deki 1. yılında da müzik dinleme alışkanlıklarını yeni bir boyuta taşıdı. Deezer’ın geçtiğimiz 1 yılını bir sohbet toplantısında değerlendiren Türkiye Genel Müdürü Selen Zorlu Tuğsuz, Deezer’ın müzik severleri korsandan yasal platforma taşıdığını ve bu yolla sanatçıların da hak ettikleri telifleri yeniden kazanmaya başladıklarını söyledi.
Deezer Türkiye Genel Müdürü; “Deezer 180’den fazla ülkede servis veriyor. 16 milyon aktif, 5 milyondan fazla da ücret ödeyen kullanıcısı var. Türkiye’de geçen yıl 16 Eylül’de aktif yayınımıza başladık. Yayına geçtiğimiz tarihten bu yana aylık aktif kullanıcı sayımız yüzde 300 arttı. Deezer başta olmak üzere Türkiye’de çevrimiçi müzik servislerinin artmasıyla yasal müzik dinleme alışkanlığı da hızla artmaya başladı. Her türlü cihazdan müziğe sınırsız ve kolayca ulaşabilme rahatlığı, ses kalitesinin üstünlüğü ve offline mod özelliği ile internet erişimine ihtiyaç duyulmadan müzik erişimi sağlayabilmemiz bu artışın ana nedenlerinden. Gerek Türkiye’de gerekse dünyada yaşanan bu dönüşüm müzik endüstrisine olumlu şekilde yansıyor. Plak şirketleri çevrimiçi müzik servislerinin korsan müzik dinlemelerini büyük çapta azalttığını ve CD/plak satışlarını desteklediğini söylüyor.” dedi.
Dünya genelinde akıllı telefon kullanımının artışının da çevrimiçi müzik hizmeti sunan servisleri olumlu etkilediğine dikkat çeken Selen Zorlu Tuğsuz, “Deezer’da müziklerin yüzde 65’i mobil cihazlar üzerinden dinleniyor. Bu rakam her geçen gün hızla artıyor. Deezer servisine erişim için bazı ülkelerde operatör işbirliklerimiz var. 10 ülkede 40 operatör Deezer ile kullanıcılarına çevrimiçi müzik servisini kullanma olanağı sağlıyor. Bu da müzik endüstrisini olumlu bir şekilde etkiliyor.” ifadesini kullandı.