Techinside Google News
Techinside Google News

Öğretmensiz ve iş garantili yazılım okulu açıldı

Ekol 42’nin küresel ağına Türkiye’den dahil olan ikinci yazılım okulu 42 Kocaeli, Bilişim Vadisi’nde açıldı. İşte öğretmensiz okul!
- Advertisement -

Koronavirüs salgını sonrasında yazılım geliştiricilere olan ihtiyaç ciddi bir artış gösterirken, uzaktan çalışma sisteminin yaygınlaşması ile şirketler bulundukları bölgelerde yazılımcı bulmakta zorlanmaya başladı. Yazılımcılar açısından adeta altın çağını yaşadığı dile getirilen sektöre yeni isimler kazandırmak için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Bunlardan birisi de, ülkemizde hayata geçirilen öğretmensiz yazılım okulu. Tahta, tebeşir veya öğretmen bulundurmayan okullarda öğrenciler, birbirlerinden destek alarak yazılım alanında kendilerini geliştiriyorlar.

Ekol 42’nin küresel ağına Türkiye’den dahil olan ikinci yazılım okulu 42 Kocaeli, Bilişim Vadisi’nde açıldı. Okuldan mezun olanların hemen hemen hepsinin iş bulduğu dile getirilirken, verilen eğitim oyunlaştırma yöntemini kullanarak yazılım alanında sınırlarını keşfetme prensibine dayanıyor.

Türkiye yoluna Turcorn’lar ile devam edecek

Okulun ilk ders zilini, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank çaldı. Bakan Varank yaptığı konuşmada, 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi’nden bahsederek, “Türkiye’den 2023 yılına kadar en az 10 unicorn, yani milyar doların üzerinde değerlemeye ulaşan şirket çıkarmak istiyoruz, bunlara da ‘Turcorn’ diyeceğiz dedik. O zaman bizimle dalga geçtiler.

Dediler ki ‘Türkiye’de öyle bir ekosistem yok, öyle girişimcilik atmosferi yok. Türkiye’den unicorn, Turcorn falan çıkmaz.’. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye’nin unicorn sayısı 5’e ulaştı. İnşallah 2023 yılına kadar da 10’a ulaşacak.” dedi.

İlk olarak öğrenciler temel programlama kavramlarını ve C dilinin temellerini öğreniyor. UNIX, grafik programlama ve web programlamaya başlayan öğrenciler için müfredat derinleşiyor. Öğrenciler, sonraki aşamalarda Nesne Yönelimli Programlama, Mobil, İşlevsel Programlama, Web Güvenliği, Tersine Mühendislik, Kötü Amaçlı Kod, Çekirdek Programlama, Ağ Programlama, Yapay Zeka, 3B gibi uzmanlık isteyen alanlarda çalışmalar yapabiliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir