Techinside Google News
Techinside Google News

BYOD hakkında bilmeniz gereken 10 şey

Günümüzde çalışanların yüzde 40 ila 60'ı iş yerlerine kendi telefonlarını getiriyorlar. Bring Your Own Device (BYOD) kavramı hakkında bilmeniz gerekenler.
- Advertisement -

Günümüzde çalışanların yüzde 40 ile yüzde 60 arasındaki oranı iş yerlerine kendi telefonlarını getiriyorlar. Bring Your Own Device (BYOD – Kendi Cihazını Kendin Getir) olarak adlandırılan bu hareket modern çalışma ortamının baştan keşfedilmesine sebep oluyor. Çalışanlar için elverişli olan bu uygulama elbette şirket verilerine erişimi kontrol altında tutmak isteyen ve virüslerle kötü amaçlı yazılımları sistem dışında tutmak isteyen bilgi işlem departmanları için baş ağrısı olabiliyor. İşte kalıcı olacağı kesinleşen bu anlayışın şirketinize faydalı olması için bilmeniz gerekenler:

  1. Başlangıçta ilgili taraflar ile görüşün: Her bölümün temsilcilerinden ve üst kademenin her seviyesinden ihtiyaçları hakkında görüş alın. Nerede ve ne zaman çalışıyorlar? Hangi bilgilere erişmeleri gerekiyor?
  2. BYOD’un Vahşi Batı olmadığını hatırlayın: En çok kullanılan cihazların hangileri olduğunu, insanların hangi cihazları satın almayı düşündüğünü öğrenin. Bu size hangi cihazlara yoğunlaşmanız gerektiği hakkında fikir verecektir.
  3. Önemli verileri korumak için Mobil Cihaz Yönetim sistemi kurun: Bu sistemle uygulama ve ağ kullanımını kontrol edebilir, kurumsal verilerinizi şifreleyebilir ve güvenlik durumlarında cihazları sıfırlayıp kapatma yetkinizi saklı tutabilirsiniz.
  4. Bulut tabanlı iletişim sistemi kullanın: Bulut tabanlı bütünleşik iletişim ile her bir cihaz üzerindeki verinin güvenliği için endişe duymaktan kurtulursunuz. Kullanıcılar istedikleri yerlere veri yükleyebilir, güncellemeler ve yeni özellikleri yönetmesi de kolaydır.
  5. Esnek olun: Bazı şirketler genel bir BYOD programı isterken bazıları şirket cihazları ve kişisel cihazların harmanlandığı bir sisteme ihtiyaç duyabilir. Buradaki karar verinizin ne kadar önemli olduğuna, ona kimin ulaştığına ve çalışanların ne çeşit cihazlar kullandığına göre değişebilir.
  6. İlgili taraflar ile tekrar görüşün: Evet, tekrar. Bu defa eğitim vermek ve sisteminiz hakkında güvence vermek için görüşün. Güvenliği, erişimi ve kayıp/çalıntı cihazlar hakkındaki politikalarınızı tartışın. Ayrıca cihazı olan çalışanlar için uygun mobil paketleri hakkında vereceğiniz destekten bahsedin.
  7. Her katılımcıya son kullanıcı sözleşmesi imzalatın: Bu durum şirketinizin veri ve saygınlık kaybını önlemek, kaybolan veya sızan veriler hakkındaki hukuki süreçleri işletmek adına hayati öneme sahiptir.
  8. Önce kendiniz deneyin: Daha ilk günden tüm şirketi kaplayan bir BYOD servisi uygulamak zorunda değilsiniz. Önce küçük bir deneme yapıp sonra genele yaymak en iyi çözüm olacaktır. Bu şekilde sorunları küçükken çözebilir, bilgi işlem departmanınızın yeni gelenler için yeterli kaynağa sahip olduğundan emin olabilirsiniz.
  9. Takip edin ve değerlendirin: Kullanıcı memnuniyeti ve uyumunu, maliyet tasarrufunu ve kullanmaya değer yeni teknolojileri sürekli takip edin. Önerilen değişiklikler konusunda bilgi işlem departmanına danışmayı unutmayın.
  10. Şirketten ayrılan çalışanlar ve cihazlar için aksiyon planı hazırlayın: Çalışanlar şirketten ayrıldıklarında telefonlarında sadece kişisel bilgileri olmalı, şirket hakkında hiçbir bilgi olmamalıdır. Aynı kural her cihaz değişiminde de geçerli olmalıdır – şirket hakkındaki bilgiler eski telefonlardan silinmelidir. Çalışanlarla eski numaralarını tutmanın faydaları hakkında konuşun.

BYOD anlayışı daha da kalacak gibi gözüküyor, dolayısıyla hazırlık yapmanız sizin için iyi olabilir. Hiçbir iletişim sistemi mükemmel değildir ancak yerinde kullanılan prosedürler ile çalışanlarınızı BYOD ile mutlu ederken şirketinizin verilerini de güvende tutabilirsiniz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir