Techinside Google News
Techinside Google News

Age Provocateur başarılı yazılımcıları şirketlerle buluşturuyor

Türkiye'de çok başarılı yazılımcılar ile iş birliği yapan Age Provocateur teknolojiyi ve yazılımları şirketlerle buluşturarak ülkemizin teknoloji ve yazılım alanındaki çalışmalarına katkıda bulunmayı hedefliyor.
- Advertisement -

Gelecek nesiller için teknoloji’ fikriyle yola çıkarak Türkiye’de çok başarılı yazılımcılar ile iş birliği yapan Age Provocateur teknolojiyi ve yazılımları şirketlerle buluşturarak ülkemizin teknoloji ve yazılım alanındaki çalışmalarına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Gülşah Akın ve Duygu Birecikli tarafından kurulan Age Provocateur Türkiye’nin dört bir yanından farklı alanlarda hizmet veren 60 Bilişim firmasını şirketlerle buluşturuyor ve en küçük yazılım ihtiyacından en zor, inovatif ve kapsamlı yazılıma kadar şirketlerin ihtiyacına özel hizmet sağlıyor.

Dünya çapında başarılı olabilecek yazılım geliştiricilerimiz olduğuna dikkat çeken Age Provocateur Kurucu Ortağı Duygu Birecikli faaliyetleri ile ilgili olarak: ‘Ülkemiz ekonomisinin kalkınmasında teknoloji ve yazılım konusunda markalaşmak ve yazılım ihraç eden bir ülke haline gelmek büyük önem taşıyor.

Uluslararası boyutta ilgi gören pek çok başarılı projenin arkasında Türk yazılım geliştiricileri yer alıyor. Türk yazılım geliştiricilerinin yaptıkları işleri, becerilerini göstermek üzere yola çıktık. Küçük, büyük demeden sektör bağımsız olarak tüm firmaların ihtiyaçlarını karşılayabilecek yazılım ve teknoloji çözümlerini çözüm ortaklarımız kanalıyla Age Provocateur güvencesiyle üretiyor ve sunuyoruz. Teknolojiyi bu anlamda demokratikleştiriyoruz diyebiliriz. Doğru projeyle temsil ettiğimiz doğru yazılımcıyı buluşturuyoruz’ dedi.

Age Provocateur tarafından temsil edilen, e-ticaret sitesi kurulmasından, fabrikalara robotik yazılımları yapacak ekiplere, sağlıktan sanata, sanayiden eğlenceye farklı alanlarda uzmanlaşan bu yazılım geliştiricilerin arasında Türkiye’de ve dünyada alanlarında tek olan ya da dünyada sayılı geliştiriciler arasında yer alanlar bulunuyor. Bu başarılı bilişim şirketleri arasında örneğin dünyanın en önde gelen medya kuruluşlarına ve kanallara yazılımlarını ulaştıran bir şirket de mevcut.

Aynı şirket dünyanın pek çok farklı yerinde, Avrupa’da, Çin, Kore, Hindistan’da ve Hollywood’da güzel ve ses getiren işlere imza atmış. Artırılmış Gerçeklik ve WebAR konusunda bu seviyede başarı sergileyebilecek dünyadaki 4 firmadan biri de portföyde yer alırken diğer bir yazılım şirketi ise dünyanın önde gelen otomotiv markalarına hizmet veriyor. Age Provocateur’ün potföyünde bulunan teknoloji değerleri arasında dünyadaki en popüler oyunlara karakter tasarımı yapan ve CGI (Computer Graphic Image) alanında çalışan sanatçılar da bulunuyor.

Age Provocateur Kurucu Ortağı Gülşah AkınTürkiye’de tüm yazılım çalışmalarının en iyi haliyle yapılabildiğini şirketlere aktarmak ve yazılımcıları şirketlerle buluşturmak üzerine çalışıyoruz. Türkiye’nin her yerinden, Kahramanmaraş’tan, Antalya’dan, Gaziantep’ten, İzmir’den Ankara’dan 60 bilişim şirketimiz var. Amacımız şirketlerin ihtiyacına uygun bilişim şirketini projeye dahil ederek hem yazılımcı ekibin yeteneğini şirkete aktarmak hem de şirketin ihtiyacını çözüm ortaklarımız olan yazılımcı ağımızdan çözmek. Bu şekilde firmaların endüstri 4.0’a adapte olması, dijital “dönüşüm” süreçlerini tamamlamaları için onlara bir yetenek havuzu sunuyoruz. Yazılım geliştiricilerin, dünya çapında yazılımlar yaptıklarını duyurmaları ve daha iyisini, daha yenisini, en yenisini yapmaları için çalışıyoruz.’

Teknolojinin sürdürülebilirliğe olan katkısına da dikkat çeken Age Provocateur kurucuları: ‘Teknolojiyi doğru kullanarak Dünya’nın sürdürülebilirliğine katkıda bulunacağız. Uzaktan çalışma yöntemleri olan video konferanslar sayesinde daha az araba kullanıyoruz. Uluslararası ya da şehirlerarası uçuş yapmamıza gerek kalmıyor. Dolayısıyla bireysel karbon salınımımızı azaltmış oluyoruz. Önümüzdeki dönemde doktorların ya da hastaların seyahat etmesine gerek kalmadan, mesafelere rağmen ameliyatlar Virtual Reality (Sanal Gerçeklik) ve Robotik  kullanılarak gerçekleşecek, tekstil ürünlerinin numuneleri aynı şekilde sanal gerçeklikle deneyimletilerek numune üretiminden kaynaklanan fire, karbon salınımı ve su tüketimi azalacak. 3D sanal ortamlar sayesinde mekanlardan bağımsız çalışacağız. Tüm bunlar yazılımcılarımız sayesinde gerçekleşecek. Biz de yazılımcıları bu geleceğin teknolojisini üretebilmeleri için Türkiye’deki ve yurt dışındaki şirketlere tanıtıyoruz, aralarında köprü oluyoruz’ dedi.

Age Provocateur, ISG (İş Sağlığı Güvenliği) eğitimleri, Gamification (Oyunlaştırma), Fabrikaların dijital dönüşüm süreçleri, konfigüratörler, Interaktif ve teknolojik özel ses, ışık sahne şovları, canlı yayında VFX, 3D mekanlarda 3D ses yapısı ile etkileşimli Sanal Stüdyo, Fuar, Konser, mağaza, kongre platformları, 3D ya da 360 fotogrametri ile dijital ikiz projeleri, fotorealistik avatar tasarımları, sosyal medya filtreleri, VR ( Sanal Gerçeklik), AR ( Artırılmış Gerçeklik) , mobil, web’e özel tasarım oyunlar, uygulamalar ve daha pek çok alanda özel projeler yapıyor.

Age Provocateur, yakın gelecekte yazılımcılar ve teknoloji dünyasına ilgi duyan kişilerden oluşan bir topluluk oluşturmayı ve ardından yazılım geliştiricilerin haklarını koruyan, bilinçlendiren bir derneği hayata geçirmeyi hedefliyor.  Böylelikle yazılımcıların kendi aralarında iletişime geçmelerini, eksiklerini tamamlayabilmelerini, daha doğru ve global nitelikte daha fazla iş yapabilmelerini amaçlıyorlar. Şirket, yapay zekadan dijital çalışmalar üreten sanatçılara, oyun geliştiricilerden, sanal ve artırılmış gerçeklik yazılımına, rota optimizasyonu yazılımından konfigüratör yazılımına ya da fabrika otomasyonlarında kullanılan AGV ve SCADA gibi alanlarda çalışan yazılımcıların tamamına erişilebilecek bir çatı olmayı planlıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir