STM, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi’nin, üye firmalarla birlikte yerli siber güvenlik ekosisteminin gelişimine katkı sağlamak; bu alandaki farkındalığı ve iş birliklerini artırmak; kamu, özel sektör ve akademiyi bir araya getirmek amacıyla düzenlediği ‘Siber Güvenlik Haftası’nın ana sponsoru oldu.
T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve T.C. Dijital Dönüşüm Ofisi himayesinde 21-25 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek ‘Siber Güvenlik Haftası’nın açılış töreni, 21 Aralık günü T.C. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi‘nde sınırlı katılımla gerçekleştirilecek. Açılış töreni sonrasında çevrim içi platformlarda devam edecek olan etkinlikte; Milli Siber Güvenlik Zirvesi ve 80’in üzerinde Küme‘ye üye firmanın stantlarla katılacağı Sanal Siber Güvenlik Fuarı’nın yanı sıra webinarlar, yarışmalar ve eğitimler de düzenlenecek.
“Siber evrende ilk güdümüz ‘korumak’ olmalı“
Ana sponsor oldukları Siber Güvenlik Haftası’na ilişkin bir değerlendirme yapan STM Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Soydal, etkinliği düzenleyen Siber Güvenlik Kümelenmesi‘ne, oluşumundan bu yana aktif bir biçimde destek sunduklarını söyledi. Şirket olarak bu alanda ayrıca, hem gençler arasında hem de özel sektörde siber farkındalığın artırılmasına ve Türkiye’de ihtiyaç duyulan insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik olarak da çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Soydal, “Ana odağı savunma olan bir şirket olarak, hayatlarımızın ve iş süreçlerimizin hemen her alanına giren tüm yeni teknolojilerin güvenliğinin sorgulanması gerektiğini düşünüyoruz“ dedi.
Sosyal, şöyle devam etti: “Teknoloji, gün geçtikçe daha fazla alanda kullanılır hale geldikçe ve geliştikçe; siber saldırıların etki alanı da yıkıcılığı da artıyor ve açıkların, tehditlerin, zafiyetlerin giderilmesi, geçmişe nazaran daha da büyük önem taşıyor. Akıllı saatlerimizden otomobillere, cep telefonlarımızdan otomasyon gerektiren tüm iş süreçlerimize, ticari sırlardan müşteri bilgilerine, siber evrende her nerede bulunuyor, her ne bilgiyi saklıyor olursak olalım; ilk güdümüz bu evreni korumak olmalı ki olası riskleri bertaraf edebilelim.
Siber evrende çok daha güvenli yarınların yolu ise, siber güvenlik alanında başta özel sektör olmak üzere tüm toplumumuzun farkındalığının artmasından; bu alandaki tehdit ve fırsatların neler olduğunun iyi analiz edilmesinden; Siber Güvenlik Kümelenmesi’nin de nihai hedeflerinden olan bu alandaki iş birliklerinin geliştirilmesinden ve nitelikli insan kaynağı için gençlerimize daha fazla fırsat tanımaktan geçiyor. Siber güvenlik alanında ürettiği teknolojiyle hem ülkesine yeten hem de dünya ile rekabet edebilen bir Türkiye, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’mız ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi öncülüğünde bu yola çıkmış ve elinden gelen tüm katkıyı sunan bizlerle, üniversitelerimizle, ekosistemle, kazandığımız gençlerimizle, iş birliğiyle, el birliğiyle mümkün olacak.“