İşte WordPress yerine kullanabileceğiniz alternatif içerik yönetim araçları.
Twitter kurucu ortağı Evan Williams tarafından hayata geçirilen Medium, uzun yazan yazarlar için oluşturulmuş ve hedefini ‘‘gündelik okuma alışkanlıklarımızı küçük haber kırıntılarından akıllı algoritmalar ile önümüze gelen parlak fikirlere yöneltmek’’ olarak tanımlıyor. Bahsedilen akıllı algoritmalar ile kullanıcının bir makalede ne kadar zaman geçirdiğini hesaplayarak benzer makaleler önerilebiliyor. Medium’da yeni bir hesap açmak ve yazı yayınlamak oldukça kolay.
Açık kaynaklı bir blog platformu olan Ghost geçtiğimiz sene John O’Nolan tarafından 196 bin £ toplanan başarılı bir Kickstarter kampanyasının ardından kuruldu. Başarısının sebepleri arasında güzel ve kolay gönderi düzenlemeye imkan veren arayüzü yatıyor. İndirip kendi sunucunuz üzerinde yayınlamak isterseniz ücretsiz olan Ghost, Ghost sunucularını kullanmak istediğiniz takdirde görüntülenme sayısına bağlı olarak 10$ dan 250$a kadar değişen fiyatlandırmalar sunuyor. Ücretli ve ücretsiz pek çok temanın bulunduğu bir marketi de olan Ghost’ta, gönderinizi sol tarafta yazıp sağ tarafta önizleyebileceğiniz kullanışlı bir gönderi ekranı bulunuyor.
203 milyon bloguyla ve 91 milyarı aşan gönderisiyle devasa boyutta olan Tumblr, kendi stili olan yazı, resim, alıntılar, linkler ve ses gibi değişik türde gönderi yapma seçeneklerini ilk sunduğunda WordPress tarafından taklit edilmişti. Yeni bir gönderi eklemenin oldukça kolay olduğu tumblr’da insanlar blogunuzu arayarak bulabiliyor ve kendine özgü bir marketi de mevcut.
Craft daha çok geliştiricileri hedef alan bir içerik yönetim sistemi (CMS) olarak sunuluyor. Tek bir blog için ücretsiz kullanım sunan Craft sınırsız kullanım için 199$ fiyatlandırma sunuyor.
Expression Engine yine Craft gibi geliştiricileri hedef alan bir içerik yönetim sistemi, ancak çok daha farklı türde websiteler için konfigüre edilebiliyor.
Elbette WordPress alternatifleri bunlar ile sınırlı değil. İnternet üzerinde arama yaparak pek çok farklı alternatife de ulaşabilirsiniz. Elbette tercihiniz WordPress’den yana da olabilir ancak kimi zaman aradığınız kolaylığın önünüzdeki ilk seçenek olmadığını bilmekte fayda var.
Merhaba admin
Ben wordpress bolg sahibiyim.
blogumda bazı yerlere html kodu olan kullanmak istiyorum
bu kod bloga zarar verir mi evet ise alternatif bir kod var mı
amacım itemlere arasına boşluklar vermek
şimdiden teşekkürler