E-öğrenme’nin çalışanların görev alanlarına yönelik zorunlu eğitim programları toplamı olmaktan çıkartılıp, bireysel gelişimi de sağlayacak bir bilgi platformu olarak konumlandırılmaya başlanması ile kurumların eğitim programları içerisindeki payı arttı.
Enocta’nın bankacılık sektörüne yönelik yaptığı araştırma, 2012-2013 yılları arasında çalışan başına atanan eğitim sayısında yüzde 38, kurumların toplam eğitim faaliyeti içerisinde e-öğrenmenin payında ise yüzde 26 oranında artış olduğunu gösterdi.
Enocta aracılığıyla eğitim alan 17 bankanın 112 bin çalışanını kapsayan araştırmaya göre 2012- 2013 yılları arasında atanan toplam adam-eğitim sayısı 2 milyon 435 bin’den, 3 milyon 341 bine, kişi başına atanan eğitim sayısı ise 22’den 30’a çıktı. Aynı dönemde atanan eğitim sayısı artışına paralel olarak kurumların eğitim faaliyetleri içinde e-öğrenmenin oranı ise yüzde 23’den yüzde 29’a çıktı.
E-öğrenme kullanıcılara zaman ve mekana bağlı kalmadan etkin ve ölçülebilir bir eğitim alma, kurumlara ise eğitim maliyetlerini optimum seviyede oluşturma olanağı sağlıyor.
Farklı mobil ve sabit cihazlar aracılığıyla eğitim alma e-öğrenmeye teknolojik açıdan, öğrenme faaliyetinin animasyon ve video filmler ile desteklenmesi, sosyal medya paylaşımına ve dijital platformu kullanmaya uygun olması da içerik zenginliği ve öğrenme etkinliği açısından önemli avantajlar sağlıyor. Türkiye’de 1 milyon 400 bin çalışan Enocta aracılığıyla eğitim alıyor.
Halen istenilen düzeyde değil. Her sektör için rahat öngörü..