Techinside Google News
Techinside Google News

Çocuklarımızı programcı olarak büyütmek

Henüz okula başlamadan bilgisayar programlamayı öğrenen bir nesle karşı tüm öğrencilere tablet dağıtırsak şansımız olabilir mi?
- Advertisement -

Şu anda dünyanın en büyük ekonomik gücüne sahip küresel teknoloji firmalarının hepsinin temelinde çok basit bir mantık yatıyor; bir klavye ile yazılmış bilgisayar kodları.

Çok istisnai durumlar hariç ülkemizde gençlerin bilgisayar kodları ile resmen tanışma dönemi üniversite yıllarında başlıyor. Oysa dünyanın gelişmiş ülkelerinde artık bu süreç neredeyse anaokulu dönemine kadar inmiş durumda.

Code.org küresel dev teknoloji firmalarını kuran Bill Gates, Mark Zuckerberg gibi isimlerin desteği ile başta çocuklara ve dileyen herkese eğlenceli şekilde programlamayı öğretmek için hayata geçirilmiş bir internet projesi. Şimdi bu projenin çatısı altında Code Studio adında bir uygulama hayata geçirildi.

Code Studio çok basit bir şekilde komutlar vererek Angry Birds karakterleri ile oyun oynarcasına programlamanın temellerini öğrendiğiniz bir platform sunuyor. Bu platform sayesinde çocuklar eğleniyor, oyun oynuyor ve farkında olmadan bilgisayar programlamayı öğreniyor.

code studio eğitim videosu

Üstelik bu eğitim sisteminin Türkçe (videolar altyazılı) desteği olduğunu da belirtmek lazım.

Şimdi sorulması gereken soru şu; Henüz çok erken yaşlarda bu tarz uygulamalar ile programlama öğrenen genç bir nesle karşı tüm öğrencilerimizin eline birer tablet versek, tüm sınıflarımızın tahtalarını akıllandırsak ve onları internete bağlasak sizce başarı şansımız ne olur?

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

2 YORUMLAR

  1. Sevgili Usta, total bir başarım beklenemez. Fakat süpriz bir yüzdeyle kitap okuyan öğrenci sayısalını gölgede bırakabileceğini öngörüleyebiliriz. Korkunç muhalefet eden unsurların varlığınıysa varsaydığımızı düşünüyorum. Pek çok onay isteyen devasa bir proje olur. Hatta bana kalırsa kayıp yaş gruplarımızda var. Sadece bu sayıltı dahi projeyi en uç yaş grubuna mahkum ediyor. Proje yapılamaz uygulanamaz değil ama, sabır/nitelik kliğiyle evli. Bu ikisindeyse Türk sosyaliteleri çok fakir/yavaş/kalın/şüpheli/kaba ve despot.

    Benim yaklaşımıma göre; çocuklara ‘birey’ olmaları yaşatılmalı ve yeteneklerin önündeki tüm engelleri kaldırmaya bakmalı. Ek olarak demokratik ülkelerde devletin yetenek avcılığı yapmadığını gözlemlerim. Türkiye’deyse dahi çocuk arayan budala heyetleri. Sevgiyle.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir