Techinside Google News
Techinside Google News

Kurumlar için inovasyon bir adım önde

Spot: Öncü kuruluşların yüzde 80’i, inovasyon alanında, sektör dışından geliştirici vatandaşlara danışıyor.
- Advertisement -

Yeni bir IBM Araştırması, öncü kuruluşların yüzde 80’inin, kurumsal BT dışında faaliyet gösteren, “sektör dışından geliştirici vatandaşlar” ile işbirliklerine yöneldiklerini gösteriyor. Bu uzmanlar; uygulama geliştirme alanındaki yetenek boşluğunu kapatmaya yardımcı olarak bulut, analitik, mobil ve sosyal iş ağları gibi teknolojiler genelinde daha fazla işbirliğini ve inovasyonu teşvik ediyorlar.

Çıtayı Yükseltmek: IBM İş Teknolojileri Trendleri Raporu”  isimli bu yeni araştırma, IBM’in Uygulamalı İş Öngörüleri Merkezi (IBM Center for Applied Insights) tarafından 15 sektörden, 1.400’ün üzerinde karar verici ile görüşülerek hazırlandı. Araştırma, bulut, analitik, mobil ve sosyal ağları gibi gözde teknolojilerin “inovasyonu teşvik eden etkenler” olarak kabul edilmesine rağmen hala kuruluşların yüzde 40’ının, bu teknolojiler için yetenek eksiklikleri ile karşılaştıklarını  gösteriyor.

Çalışma; bulut, analitik, mobil ve sosyal teknolojilerden somut iş sonuçları elde eden, alanında öncü kuruluşların ortak özelliklerini inceliyor ve genel BT becerileri, uygulama geliştirme veya veri analitiğindeki yetenek eksikliklerini gidermek için, kurum genelinde yaratıcı yeni yollar keşfettiklerini gösteriyor. Bu öncü kuruluşların, kurum genelindeki eksiklikleri g idermek için başvurduğu bir diğer yol ise iş sorumluluklarının dışında bir yan girişim olarak BT kararlarına destek olan ve iş uygulamaları yaratan sektör uzmanlarından oluşan yeni bir grup olan “sektör dışından geliştirici vatandaşlar” ile birlikte çalışmak.

Raporun sonuçlarını değerlendiren IBM Türk Teknoloji Lideri Kıvanç Uslu şunları söyledi:

“2014 İş Teknolojisi Eğilimleri raporunda, bulut, analitik, mobil ve sosyal iş ağları teknolojilerini kullanarak IBM çözüm ortaklarının ve müşterilerin kendi sektörlerinde nasıl öncü bir konuma geldiği açıkça ortaya çıkıyor. Gelinen noktada şirketler, artık bu temel ve gerekli teknolojiler konusunda çekingen davranmıyor. Öncü kuruluşlar, bu teknolojilerle ilgili hızla aksiyon alarak kullanımı geniş çapta benimsiyorlar ve rakiplerinden daha yüksek performans göstermek için ortaklıklar kuruyor, gereken yetenekleri elde etmenin yeni yollarını da keşfediyorlar.”

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

1 Yorum

  1. Bu habere belki de en güncel örnek ben oluyorum. 2004’te Ericsson marketing yetkililerinden biriyle günler süren temasım olmuş, ona pazarlama adına pek kıymetli duran Türkiye’deki eğilimlerden bahsetmiştim. Gönderdiğim 52 sayfalık e-raporum için çok güzel geri dönütler almıştım. Son iletimse Sony başkanına bizatihi postaladığım özel mektubum oldu. Pek kıymete almış olacak ki, geri dönütü saygın bir teşekkür yazısı ve 16GB flaş bellek olmuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir