Dijital platformların toplam ticaretten aldıkları pay her geçen gün artıyor. Bunun en önemli sebebi ise tabii ki gelişen teknolojilerle birlikte tüketici alışkanlıklarının ve iş yapma biçimlerinin değişmesi. Bu değişimi öngören Borusan Lojistik de 2011 yılında Ar-Ge merkezini kurarak dijital platform tasarımını başlattı ve lojistik alanındaki uzmanlığını, dijital teknoloji yatırımları ile birleştirerek kendi mühendisleri ile eTA’yı geliştirdi. Borusan Lojistik eTA Platformu ile ilgili en son veriler de yakın zamanda açıklandı.
eTA Platformu ile ilgili veriler paylaşıldı
2018 yılının ilk 8 ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre 5 kat büyüyen platform, Avrupa‘nın üçüncü büyük lojistik platformu haline geldi. Platforma kayıtlı 156 bin kayıtlı kamyon sayısı olduğu açıklandı.
Borusan Lojistik Genel Müdürü Mehmet Kalay, eTA ile ilgili şunları söyledi:
“eTA Platformuna’na 150 binden fazla kamyon ve TIR kayıtlı. Bu sisteme dahil olurken tüm belgelerini Borusan Lojistik ile paylaşan şoförler yük sahiplerinin beklentisini eksiksiz karşılayan bir tedarikçi havuzu oluşturuyor. Araçların başlangıç ve uğrak noktalarına varışlarını takip imkanı sağlayan eTA üzerinden, yük ve sevkiyatların tümü teslim noktasına Borusan Lojistik güvencesi ile ulaştırılıyor. Microsoft.net ve Microsoft Azure altyapısıyla kurulan platform hem günlük operasyonları hem de uygulama güncellemelerini çok kolay bir şekilde yönetmeyi sağlayan bulut ortamında hizmet veriyor.”
eTA mobil uygulaması hali hazırda 36 bin 434 kamyoncunun telefonunda yüklü.