Techinside Google News
Techinside Google News

İTÜ’nün inovasyon laboratuvarı: CBILAB

İTÜ'nün gönüllülük esasına dayalı olarak öğrencilerden oluşan inovasyon laboratuvarı CBILAB, yenilikçi ve kar oluşturabilecek projeler üzerinde uğraşıyor. CBILAB'ın dünyaya ve Türkiye'ye kazandırdığı projeler arasında neler var?
- Advertisement -

İTÜ’nün gönüllülük esasına dayalı olarak öğrencilerden oluşan inovasyon laboratuvarı CBILAB, yenilikçi ve kar oluşturabilecek projeler üzerinde uğraşıyor. CBILAB’ın dünyaya ve Türkiye’ye kazandırdığı projeler arasında neler var?

CBILAB çeşitli bölümlerden ve çeşitli sınıflardan öğrencilerin bir arada gönüllülük esasına dayanarak çalıştığı bir inovasyon laboratuvarı. 2015 yılında İTÜ’de kurulan ve gönüllü öğrenciler tarafından yürütülen CBILAB öğrencilerin pazarlanabilirliği olan inovatif teknolojik projeler geliştirmesini sağlıyor.

İnovasyon liderleri İstanbul’da

CBILAB’de öğrenciler tarafından tasarım, yazılım, mekanik, elektronik gibi alanlarda, bir iş planına dönüştürülebilir, pazarlanabilirliği olan yenilikçi projeler üretilmekte. CBILAB’in en büyük amacı, yetenekli öğrencilere ileride bir iş modeline dönüştürebilecekleri veya pazarlayabilecekleri aynı zamanda dünyada eşi bulunmayan projeleri oluşturmaları için gerekli düşünce yapısı, tecrübe ve yetenekleri vermektir. 

CBILAB tarafından üretilen projeler

CBILAB bünyesindeki öğrencilerin çalışmaları sonucunda yenilikçi, kar oluşturabilecek ve dünyada veya Türkiye’de ilk pek çok ürün ve proje ortaya çıkmıştır.

Bunlardan bazıları diz kapağının belli bir bölümü parçalanmış olan bir köpeğe organik uyumlu maddeden diz kapağı yapılması ve ameliyatta başarılı bir şekilde kullanılması, diş macununun kapağından içine yerleştirilen bir parça sayesinde çocukların fazla diş macunu kullanımı yüzünden florürden alabilecekleri zararı en aza indiren Pinteeth, 3 boyutlu SLA yazıcılardan çıkan ürünün kullanılabilir olması için gereken yaklaşık 2 günlük süreyi 2 saate kadar indirebilen kürleme cihazı, Türkiye’de üretimi olmayan ve ithal edildiğinde maliyeti 18000$’ı bulan iklimlendirme makinasının 2000$ kadar bir maliyetle üretilmesi olarak söylenebilir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir