MIT araştırmacıları, duvarın arkasını gösteren yeni bir teknoloji geliştirdi. duvarın arkasını gösteren teknoloji, kişinin taslak bir halini ortaya çıkarıyor.
Duvarın arkasını gösteren sinir ağı
MIT Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı tarafından geliştiren teknoloji ile vücudun duvar arkasında kalan kısmını görmek mümkün hale geldi. RF dalgaları kullanan sistem, kişinin oturma, ayakta durma, vb konumlarını yüzeysel bir şekilde görselleştirebiliyor. Yapay zeka kullanan sistem, sinir ağının öğrenme yeteneği ile çalışıyor. RF-Pose sistemi, RF sinyallerinden toplanan veriler ile algılama yeteneğine sahip.
Bu teknolojiyi geliştiren ekip, sistemin Parkinson ve multipl skleroz (MS) gibi hastalıkları izlemek için kullanılabileceğini, hastalık ilerlemesinin daha iyi anlaşılmasını sağladığını ve doktorların ilaçları buna göre ayarlamasını sağladığını belirtiyor. Aynı zamanda yaşlıların daha bağımsız yaşamalarına yardımcı olurken; düşme, yaralanmalar ve aktivite örüntülerindeki değişiklikler için ek güvenlik sağlar.
İlk olarak sağlık sektöründe kullanılacak olan teknoloji, geliştirme çalışmalarının ardından güvenlik sistemlerinde de yer alabilir.