General Motors 3D baskı kullanarak elektrik araç üretimini daha verimli hale getirmeyi planlıyor. General Motors 3D baskı ile daha hafif parçalar üretebilecek.
General Motors 3D baskı parçalar kullanıyor
3D baskı üretim süreçlerini hızlandırmanın yanı sıra daha hafif parçaların üretilmesini mümkün kılıyor. Menzil konusunun oldukça kritik bir parametre olduğu elektrikli araçlar, bu nedenle 3D baskı teknolojisi için büyük bir potansiyele sahip. General Motors, tasarım yazılımı şirketi Autodesk Inc ile birlikte 2023 yılına kadar 20 yeni elektrikli akü ve yakıt pili geliştirme planını açıkladı.
GM ve Autodesk’in araçlar için kullandı 3D baskı teknolojinin bir örneği paslanmaz çelik koltuk braketi oldu. Standart üretim yöntemlerinde birden fazla tedarikçiye ihtiyaç duyulan braket üretiminde 8 aşama bulunuyordu. Ancak 3D baskı ile bu tek parça olarak üretilebiliyor. Ayrıdca üretilen braketin yüzde 40 daha hafif ve yüzde 20 daha güçlü olduğu belirtiliyor.
3D baskı bu alanda daha dayanıklı araçlar geliştirilmesini sağlamanın yanı sıra yakıt verimliliği de sağlıyor. Araçların daha hafif olması aynı yakıt ile daha fazla yol gidilebilmesini sağlıyor.
GM, rakibi Ford ve General Electric gibi diğer üreticiler gibi yıllarca prototip oluşturmak için 3D baskı kullanıyor. Ancak teknolojinin somut anlaşma için artık hazır olduğunu söylüyor. GM, sadece beş yıl içinde on binlerce parçayı 3D baskı ile üretmeyi hedefliyor.