İşletmelerin güvenliği için yapılan yanlış harcamalar ve eksik yapılan yatırımlar, tüm planları altüst edecek sonuçlar doğurabilir.
Bir araya geldiğimiz Milestone Systems yetkilileri ile gerçekleştirdiğimiz sohbette, ilginç konulara değindik.
1998 yılında Danimarka’da 2-3 kişilik bir ekip tarafından kurulan girişim, şu anda 100’den fazla ülkede 600’den fazla çalışanla açık platform IP video yönetim yazılım şirketi olarak yoluna devam ediyor.
İlginç bir bilgi de, son zamanlarda bir araya geldiğimiz tüm şirketler, merkezini Silikon Vadisi gibi bilinen merkezlere taşırken, Milestone Systems’ın merkezinin Danimarka’da ve yazılım geliştirme için kurulan ikinci büyük yapının da Bulgaristan’da olduğunu öğrendim.
Güvenlik kameraları üreten çok sayıda dünya devi var. Donanım ile beraber, ürettikleri yazılım da ileri seviyede. Ancak, aynı kurum içerisinde birden fazla markayı kullanan işletmeler, bu yapıları yönetecek alternatif sistemlere ihtiyaç duyuyor.
Milestone Systems Orta ve Güneydoğu Avrupa Bölge Müdürü Kiril Izov ile olan sohbetimizde, ilginç bilgiler edindim.
Dolmabahçe Sarayı ve JFK’yi kaydediyor
Türkiye’de 2000’den fazla işletme, Milestone Systems yazılımlarını kullanarak IP video yönetim ihtiyaçlarını karşılıyor ve bu sayı, her geçen gün artıyor.
Firmaya, güvenliğe önem veren işletmeleri düşündüğümüzde bu değerin çok küçük olduğunu belirttiğimizde, yeni ürün ve pazarlama politikaları ile bu pastadan daha fazla pay alacaklarını belirttiler.
Milestone Systems tarafından hizmet verilen bilindik yerler arasında ülkemizde Dolmabahçe Sarayı, dünyada da JFK Havalimanı’nı belirtebiliriz. Her iki yer de, stratejik açıdan çok değerli ve görüntülerin sağlıklı bir şekilde kayıt altına alınması, verilerin saklanması ve ihtiyaç duyulduğunda hızlı bir şekilde görüntülenmesi çok önemli.
Firma, bu yılın en önemli gelişmelerinden biri olarak Milestone XProtect 2017 R2 Video Yönetim Yazılımı‘nın son güncelleştirmesiyle birlikte üç yeni XProtect ürününü piyasaya sundu;
- XProtect Essential
- XProtect Express
- XProtect Professional
Bu yazılımlar, birkaç adetten binlerce kameraya kadar tüm sistemleri destekliyor ve siber güvenliğin öneminin artmasıyla birlikte video kaydını özel bir güçlü şifreleme ile koruma altına alıyor.
Mağazaya giren ünlüyü tanıyor
Şirket, her ne kadar bu sistemin işlemesi konusunda çalışmalarını devam ettirse de, üçüncü parti yazılımlarla olan entegrasyon konusunda da oldukça iddialı. Örneğin, yüz tanıma sistemleri sayesinde mağazanıza giren bir ünlü ve tanınmış kişi olursa hemen bildirim alabiliyorsunuz.
Sadece duvara asılan kameralar değil, Bulgaristan’daki bir girişim ile drone’ları da güvenlik kamerasına dönüştürebiliyorsunuz.
Şirket tarafından yapılan bir uyarıyı da not etmekte fayda var!
Piyasada çok sayıda kullanılan ve güvenliği sağlamak için tesis edilen Çin menşeili kaynağı belirsiz ve teknik desteği yetersiz sistemlerin kendisinin bizzat güvenlik açığı olduğunu belirten Izov, alım yapılırken mutlaka bu kriterlerin değerlendirilmesinin gerekliliğini vurguladı.