Techinside Google News
Techinside Google News

1938’den bu yana IBM

- Advertisement -

IBM stratejisini, kognitif çözümlere, bulut platformuna ve endüstri bazlı çözümlere odaklı olarak belirliyor. Dijital dönüşüm kapsamındaki hedefleriyse, yapay zekâ olanaklarını da devreye alarak, müşterilerin yeni iş modelleri üretebilmelerine ve verimliliklerini arttırmalarına yardımcı olmak.

Şirketin bu alanda büyük veriyi şirketlerin karar alma aşamasında en etkin şekilde kullanmasına olanak sağlayan çözüm portföyleri uzun zamandır bulunuyor. IBM’in donanım sistemleri ise, dijital dönüşümün kognitif dahil tüm yetkinlikleri ile ilgili gereksinimlerini karşılayacak şekilde tasarlanmakta.

IBM çözümleri teknoloji şekillendiriyor

1938’den bu yana Türkiye’de bilişim sektörünün gelişiminde rol oynayan IBM, B2B alanda portföyünde işletmeler için hızlı ve güvenilir BT altyapısı sağlayacak kurumsal sunucular ve yazılımlar bulunduruyor. IBM Donanım İş Birimi, Mainframe sunucuları ve depolama olmak üzere iki ana alanda faaliyet gösteriyor. Sunucu alanında Power Systems, z Systems, Linux gibi ürünler üzerinde çalışan IBM, depolama alanında ise Flash, Hibrit, Spectrum ve Manyetik Bant depolaması gibi çözümler sunuyor.

 

Donanım sektörü, kendi içinde gelişmeye çok açık, genel yaygınlık anlamında da farklı yerlere taşınacak bir sürecin başlangıcında bulunuyor. IBM de bu değişimin öncülerinden biri. IBM’in sunucu teknolojileri 50 yıllık bir geçmişe dayanıyor.  Bunun yanı sıra şirketin sunucu çözümleri pazardaki yeni dinamikler ve fırsatlar doğrultusunda dönüşüyor.

Günümüzde IBM, Blockchain gibi yeni ve her sektörde benimsenmesi beklenen teknolojileri BT altyapısına entegre eden çözümler üzerinde çalışıyor. Blockchain teknolojisi, IBM Mainframe üzerinde çok güvenli bir şekilde kullanılabiliyor. Her işlemin kendi içinde kriptolandığı Mainframe, hem güvenlik hem de hızlılık anlamında Blockchain Teknolojisi’ni üzerinde en iyi çalıştıran sistem olarak biliniyor.

Türkiye’de büyük çaplı bankalar, kamu kurumları ve önde gelen havayolu şirketleriyle birlikte çalışan IBM, bu alanda çok ciddi bir teknoloji yatırımı yapıyor. IBM, açık geliştirme ile ciddi bir ekosistem yaratıyor. Google, Samsung ve NVIDIA gibi gibi lider teknoloji şirketleri ile birlikte OpenPOWER Konsorsiyumu’nu kuran IBM; bu platform ile Power sunucularını ilk kez açık geliştirme için kullanılabilir hale getirdi.

Veri potansiyelini ortaya çıkaran, iş verimliliği ve çevikliğini artıran Spectrum çözümü ile IBM, kurumların depolama altyapılarını sanallaştırmaya ve tek bir yerden yönetmeye imkân sağlıyor. IBM, aynı zamanda bu çözüm ile işletmelerin bulut ortamına geçmesine de yardımcı oluyor. 

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir