Techinside Google News
Techinside Google News

Anti Virüslerin sonu mu geldi?

- Advertisement -

Bu başlığı gördükten sonra acele ederek hemen anti virüs yazılımınızı sakın çöpe atmayın. Ona bir süre daha ihtiyacınız olacak. Ancak son yıllarda dijital tehditlerin şekil ve niteliğinde yaşanan değişimler artık konvansiyonel anti virüs yazılımlarının yetersiz kalmasına neden oluyor.

Symantec, Cisco gibi güvenlik konusunda yazılım ve donanım çözümleri satan firmalar ürün portföylerini genişleterek uzaktan güvenlik tehdit yönetim servisleri sunan hizmetleri devreye alıyorlar. Konvansiyonel kur, güncelle ve unut tarzı çözümler büyük kurumlar için yeterli olmuyor ve güvenlik uzmanlarının işletmelerin iç ağlarında (intranet) özel çalışma yapması gerekebiliyor. Ancak bu durum sadece büyük işletmeler için geçerli değil.

Son yıllarda dijital saldırılar özellikle küçük ve orta ölçekteki işletmelerin veri tabanlarını hedef alıyor zira bu verilere ulaşmak üst düzeyde güvenlik önlemleri ile korunan şirketlere saldırmaktan daha kolay ve toplamda ele geçirilen veriler aynı oranda değer taşıyor. Günün sonunda KOBİ’lerin de büyük işletmeler kadar hassas bir güvenlik çözümü ihtiyacı ortaya çıkıyor ancak maliyetlerin yüksekliği maalesef bu şirketlerin bu tarz hizmetlerden istifade etmesini mümkün kılmıyor.

Şu anda Symantec gibi kurumlara yönelik servislerde geniş ürün yelpazesine sahip çözüm firmaları bu gelişmeleri ve ihtiyacı göz önüne alarak maliyetleri karşılanabilir gelişmiş çözümleri sunmak için çalışmalarına devam ediyorlar. Symantec’in gelecek 12 ay içinde bu tarz bir çözümü piyasaya sunması bekleniyor.

Şirketler Ne Yapmalı?

İşletmelerin şu anda nitelikli ve deneyimli BT uzmanlarına yatırım yapmaya devam etmekten başka bir seçeneği yok.

BT Çalışanları Ne Yapmalı?

İşletmelerindeki konvansiyonel anti virüs yazılımlarına ek olarak biraz daha gelişmiş özeliklere sahip uçtan uca güvenlik çözümlerine geçiş yapmaları gerekiyor. Ancak bu tek başına yeterli değil. Eskisi gibi kur, güncelle ve unut mantığı artık geçerli değil. Tüm istemcilerin, ağın ve sunucuların yakından takip edilerek şüpheli durumlarda derhal detaylı analiz yapılması gerekiyor. Bu ek iş yükü BT uzmanlarının hoşuna gitmeyecektir ancak aksi durumda karşılaşacakları durumlar başlarını çok daha fazla ağrıtabilir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir