Techinside Google News
Techinside Google News

Intel 12 startupa 38 milyon dolar yatırım yapıyor

Intel şirketinin yatırım bölümü olan Intel Capital, 12 teknoloji startupına toplam 38 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu.
- Advertisement -

Dev teknoloji ve işlemci üreticisi Intel şirketinin yatırım bölümü olan Intel Capital, 12 teknoloji startupına toplam 38 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu. Yatırım için seçilen şirketler, engelli vatandaşlar için IoT sistem çözümlerinden 360 derece sanal gerçeklik sistemleri için ses geliştirmeye, bağlantılı otomobiller için insan benzeri dijital görüş sistemlerine kadar geniş bir skalayı kapsıyor.

Konu hakkında görüşlerini sunan Intel Capital’ın Başkanı ve Intel Kıdemli Başkan Yardımcısı Wendell Brooks, “Dünya gittikçe daha akıllı ve bağlantılı bir yer oldukça inovasyon hızında da patlama yaşıyoruz. Milyarlarca cihaz, bulut bilişim zekası ile çok daha akıllı hale getirilecek” dedi.

Intel’in yatırım yapmaya karar verdiği startup şirketleri dört ana başlık altında inceleyebiliriz: Otonom makineler, veri ve bağlantı, spor ve sağlık, sanal gerçeklik. Bu dört ana başlık, ileride Intel’in hangi konularda gelişmek istediğini göstermesi açısından da gayrı resmi bir teknoloji yol haritası gibi duruyor.

Otonom makineler

Chronocam, Fransa Paris menşeli bir firma ve bağlantılı objeler ile otonom navigasyon konularında dijital görüş sensörleri üretiyor. Firma özellikle insan görüşü benzeri sistemi ile şimdiye kadar var olan dijital görüş sistemlerinde bir devrim yapmayı amaçlıyor.

Embodied, otonom elektrik süpürgesi Roomba’yı üreten şirket ,Robot’un CTO’su tarafından kurulmuş. Kendisi aynı zamanda nöroloji ve robot bilimleri konusunda dünyaca ünlü bir rofesör. Embodied çatısı altında makine algılaması ve öğrenmesi konularında çalışıyorlar ve insanların haaytlarını kolaylaştıracak ev robotları prototipleri yapıyorlar.

Perrone Robotics, otonom robotik uygulamalar için hazır yazılım çözümleri üreten bir firma. Teknolji çözümleri araştırmacılara kendi tam veya yarı otonom araç ve robotlarını yapmalarına yardımcı oluyor.

Veri ve bağlantı

Eazytec Çinli bir firma. Kendi ürettikleri teknoloji ile akıllı şehir ve geliştirme hizmetleri veriyorlar. Şirket veri merkezi hizmetleri, sistem entegrasyonu, yazılım ve firmware geliştirme konularında uzman.

Grand Chip Microelectronics, diğer adı ile Kangxi Communication Technologies, yine Çinli bir şirket. WLAN yapıları için çok yüksek performanslı ve entegre Wi-Fi çözümleri sunuyor. Özellikle GPRS ve nesnelerin internetine odaklanmış durumdalar.

Paxata kurumsal ölçekte self servis bilişim platformları üretiyor ve hem işletmenin, hem IT’nin hem de müşterinin ihtiyaçlarına göre şekillendirebiliyor. Paxata teknolojisi ile iş analistleri, ham veriyi anında iş analizi için gereken yüksek doğruluklu ve etkinlikli kullanılabilir veriye çevirip analize başlayabiliyor. Paxata’nın patentli makine öğrenim teknolojisi ile tüm bunları yapmak için kodlama veya örnek veri gerekmiyor.

StealtMine, kurumsal uygulamaların şifreli veri üzerinde çalışabilmesini sağlıyor. Teknoloji, sunucu, ağ, depolama ve veri tabanı saldırılarına karşın verinin tam olarak korunmasını sağlıyor.

Spor ve sağlık

CubeWorks, milimetrik ölçekte etrafını algılayabilen, tamamen otonom ve kablosuz bağlantı ile çalışan cihazlar üretiyor. Cihazlar etraflarını algılayıp, veriyi daha sonra kullanmak için kendi belleklerinde saklayabiliyor.

Kinduct, spor organizasyonları, askeri güvenlik birimleri, klinikler ve sağlık enstitüleri için bulut tabanlı veri ve analiz yazılımları geliştiriyor. Birçok farklı noktadan alınan verilerin analiz edilmesi ile Kinduct’ın platformu insan performansını maksimize etmeye odaklanıyor. K4Connect, yaşlı ve engelli kişilerin hayatlarını kolaylaştırmak için esnek ve karşılık veren sistemler üretiyor. Kişinin sağlık, bakım, aile ve toplumsal iletişimini düzenleyen K4Community sistemi kullanılmaya başlandı bile.

Sanal gerçeklik

Dysonics 20 yılı aşkın süredir akademik araştırmalar ile basit kulaklıklar üzerinden 360 derece sanal ses sistemleri üretmeyi başarmış bir firma. Şu anda özellikle sanal gerçeklik sistemleri için ses kaydı, ses yaratımı ve ses oynatma teknolojileri üzerinde çalışıyor.

InContext Solutions, perakendeciler için bulut temelli ölçeklenebilir sanal gerçeklik sistemleri geliştiriyor. SaaS VR hizmetleri ile perakendeciler yeni konseptleri uygulamaya geçmeden önce test edebiliyor ve tüketici davranışlarını inceleyebiliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir