Techinside Google News
Techinside Google News

IBM, ABD’de 150 milyar dolar yatırım yapacak!

IBM, önümüzdeki beş yıl içinde Amerika Birleşik Devletleri'nde 150 milyar dolarlık yatırım yapacağını duyurdu.
- Advertisement -

IBM, bu yatırımın 30 milyar dolarından fazlasını, ana bilgisayarların (mainframe) ve kuantum bilgisayarlarının ABD’de üretilmesini desteklemek için kullanacak.

CEO Arvind Krishna, şirketin 114 yıllık tarihinde her zaman Amerikan istihdamına ve üretimine odaklandığını belirterek, “IBM, bu yeni yatırım ve üretim taahhüdü ile dünyanın en ileri düzeydeki bilgi işlem ve yapay zeka yeteneklerinin merkezi olmaya devam edecek.” dedi.

Bu açıklama, Başkan Donald Trump’ın imzaladığı yeni karşılıklı gümrük tarifesi politikasının ardından geldi. Ancak Trump, çipler, akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve bazı diğer teknoloji ürünlerini tarifelerden muaf tutmuştu. Bu durum, IBM gibi şirketlerin ABD içindeki üretimlerini artırmaları için olumlu bir zemin hazırladı.

IBM’in açıklamasına göre, şirket halihazırda dünyanın en büyük kuantum bilgisayar filosuna sahip ve bu sistemlerin üretimini ABD’de sürdürmeye kararlı. Aynı sektördeki rakibi Nvidia da bu ayın başında, yapay zeka süper bilgisayarlarını tamamen ABD’de üretmek için benzer bir adım atmış ve önümüzdeki dört yıl içinde 500 milyar dolarlık altyapı yatırımı hedeflediğini açıklamıştı.

IBM, geçtiğimiz hafta açıkladığı ilk çeyrek finansal sonuçlarında analist beklentilerinin üzerinde bir performans gösterdi. Şirket, 14,54 milyar dolar gelir elde ederken, analistlerin 14,4 milyar dolarlık beklentisini aşmayı başardı. Ancak net kârı bir önceki yılın aynı dönemine göre düşüş göstererek 1,06 milyar dolara geriledi.

IBM’in altyapı birimi, yani ana bilgisayarları da dahil olmak üzere, çeyrekte 2,89 milyar dolar gelir elde etti. Bu rakam, 2,76 milyar dolarlık piyasa beklentisinin üzerine çıktı. Şirket ayrıca bu ay yeni nesil yapay zeka destekli z17 ana bilgisayarını da piyasaya sürdü.

IBM’in bu devasa yatırımı, ABD’yi küresel bilgi işlem liderliğinde daha da ileri taşımayı hedefliyor ve yerli üretimi güçlendirme çabalarına önemli bir katkı sağlıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

 

 

SON VİDEO

TÜMÜ
00:06:01

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz