Techinside Google News
Techinside Google News

Deniz taşımacılığı emisyonları için teknoloji çözümleri gerekli

Deniz taşımacılığı emisyonları toplam emisyonlarda önemli bir paya sahip. Bu emisyonları azaltmak için teknoloji çözümleri gerekiyor.
- Advertisement -

Deniz taşımacılığı emisyonlarının 2030 hedeflerine ulaşması bekleniyor. Ancak 2050 hedefini tutturamaması bekleniyor. Uluslararası deniz taşımacılığından sorumlu Birleşmiş Milletler örgütü bugün yeni emisyon azaltma politikalarını onayladı. Earth’s Future’da yayınlanan yeni bir makale bu ihtiyaca dikkat çekiyor.

Deniz taşımacılığı emisyonları

UBC araştırmacıları, 2021 yılında 149 denizcilik nakliye uzmanıyla görüştü ve sektörün , 2030 yılına kadar nakliye sektörünün karbon yoğunluğunda (belirli bir mesafede kargo göndermek için salınan CO2 miktarının ölçüsü) 2008 seviyelerine kıyasla % 30 ila %40 oranında bir azalma görmesini beklediklerini buldular. Ancak sektörün 2050’deki net sıfır hedefine ulaşamayacağını, bunun yerine 2008 seviyelerine göre yaklaşık %40 ila %75 oranında bir azalma sağlayacağını öngörüyorlar.

UBC yardımcı doçenti kıdemli yazar Dr. Amanda Giang: “Operasyonel ve teknik önlemler sayesinde bu kısa vadeli azaltımları başarabiliriz ancak net sıfır emisyon için yeşil enerji konusunu da ele almamız gerekiyor ” diyor.

Araştırmada, denizcilik sektöründe 10 yıldan az çalışma deneyimine sahip olanların emisyon azaltımı konusunda en iyimser olanlar olduğu, 30 yıldan fazla deneyime sahip olanların ise en az iyimser olanlar olduğu ortaya çıktı.

Amonyak, rüzgar ve ilgili gemi tasarımları gibi alternatif yakıt kaynakları mevcut olsa da veya üzerinde çalışılsa da, yeşil enerji filolarına geçiş uzun vadeli bir yatırım olacaktır, Kaynaklar, Çevre ve Sürdürülebilirlik Enstitüsü’nde doktora adayı olan ilk yazar Imranul Laskar (kendisi/kendisi) dedi. Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün (IMO) Deniz Çevresini Koruma Komitesi bugün önerilen düzenlemeleri onayladı .

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

 

 

SON VİDEO

TÜMÜ
00:06:01

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz