Techinside Google News
Techinside Google News

Otomotiv montaj hatları için dev iş birliği!

Otomotiv montaj hatları günümüzde tam otomatik hale gelmeye devam ediyor. Sektörün önde gelen şirketleri bu alanda iş birliğine imza atıyor.
- Advertisement -

Audi, otomotiv üretim hatlarındaki donanım sistemlerini sanallaştırmak için yeni bir fabrika otomasyon platformu başlattı. Şirket, Almanya’daki Böllinger Höfe fabrikasında Audi’nin yeni Edge Cloud 4 Üretim platformu tarafından desteklenen ilk sanal programlanabilir mantık denetleyicisini piyasaya sürüyor. Duyuru, Audi’nin BT ve OT arasındaki birlikte çalışabilirliği iyileştirme yönündeki daha geniş hedefinin bir parçası olarak geldi.

Otomotiv montaj hatları tam otonom oluyor

Cisco, yaptığı açıklamada EC4P’nin Siemens’in ilk tamamen sanal kontrolörü Simatic S7-1500V ve Cisco’nun ağ altyapısı yeteneklerini kullanarak tasarlandığını ve “sanallaştırılmış, akıllı otomasyonun bir sonraki seviyesini” mümkün kılmak üzere tasarlandığını belirtti.

Platform, geleneksel olarak endüstriyel otomasyonda görülen donanım ağırlıklı sistemleri sanallaştırarak operasyonları, donanımı fabrika tabanından kaldıran, verimliliği ve sürdürülebilirliği artıran dijital, merkezi bir modele taşıyor. Cisco: “Şimdiye kadar Böllinger Höfe fabrikasındaki araç gövde montaj hattı için otomasyon hücrelerini yönetiyor. Ancak bundan sonra, donanımı azaltırken, enerji ihtiyaçlarını azaltırken ve güvenliği artırırken, en kapsamlı robot ve sistem dizilerinin bile son derece verimli bir şekilde kontrol edilmesini vaat ediyor” dedi.

Cisco, EC4P’nin çalışmasını desteklemek için veri merkezi ile fabrikadaki robotlar arasında kesintisiz bağlantı sağlamak amacıyla dayanıklı ve düşük gecikmeli bir ağ tasarlamaya yardımcı oldu.

Görünürlüğü artırmak için Cisco’nun Kimlik Hizmeti Motoru, Splunk ve Sağlayıcı Bağlantı Güvencesi çözümleri de kullanılıyor. Siemens, Simatic S7-1500V’nin otomasyon dünyasında BT ve yazılım yeteneklerini entegre etmek üzere tasarlandığını belirtti. Donanımdan bağımsız bir çözüm olarak kullanıcılar sanal altyapıda geleneksel donanım PLC araçlarına erişebiliyor ve bu da Audi’nin “sanal PLC’yi merkezi olarak yönetmesine ve belirli ihtiyaçları karşılayacak şekilde esnek bir şekilde uyarlamasına” olanak tanıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir