Techinside Google News
Techinside Google News

Avustralya Telegram için ceza kararı aldı

Avustralya Telegram konusunda ceza kararını duyurdu. Platformun istenen bilgilere cevap vermede gecikmesi cezaya neden oldu.
- Advertisement -

Avustralya, Telegram’a çocuk istismarı ve terör sorularına cevap vermede gecikme nedeniyle para cezası verdi. Avustralya’nın çevrimiçi güvenlik düzenleyicisi, mesajlaşma platformu Telegram’a, çocuk istismarı ve şiddet içeren aşırılıkçı materyallerin yayılmasını önlemek için uygulamanın aldığı önlemlerle ilgili soruları yanıtlamadaki gecikmesi nedeniyle yaklaşık 1 milyon Avustralya doları (640.000 ABD doları) para cezası verdi.

Avustralya Telegram kararını açıkladı

eSafety Komisyonu Mart 2024’te sosyal medya platformları YouTube’dan yanıt istediX ve Facebook Telegram ve Reddit’e, aşırılıkçıların kullanıcıları çekmek için canlı yayın özellikleri, algoritmaları ve öneri sistemlerini kullanmalarını engellemek için yeterli çaba göstermedikleri gerekçesiyle suçlamalarda bulundu.

Telegram ve Reddit’e hizmetlerindeki çocuk cinsel istismarı materyalleriyle mücadele etmek için attıkları adımlar soruldu. Mayıs ayına kadar yanıt vermeleri gerekiyordu ancak Telegram yanıtını Ekim ayında sundu.

eSafety Komiseri Julie Inman Grant yaptığı açıklamada: “Avustralya’da zamanında şeffaflık gönüllü bir gereklilik değildir ve bu eylem, tüm şirketlerin Avustralya yasalarına uymasının önemini vurgulamaktadır” dedi. Grant, Telegram’ın bilgi sağlamadaki gecikmesinin eSafety’nin çevrimiçi güvenlik önlemlerini uygulamasını engellediğini söyledi.

Telegram, geçen yıl eSafety’nin tüm sorularına tam yanıt verdiğini ve herhangi bir sorun yaşanmadığını söyledi. Şirket, gönderdiği e-postada: “Haksız ve orantısız ceza yalnızca yanıt süresini ilgilendiriyor ve itiraz etmeyi düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi. Avustralya’nın casusluk teşkilatı Aralık ayında, soruşturulan öncelikli terörle mücadele vakalarının beşte birinin gençleri içerdiğini bildirdi. Mesajlaşma platformu, kurucusu Pavel Durov’un Ağustos ayında uygulamayı yasa dışı faaliyetlerde kullandığı iddiasıyla Fransa’da resmi soruşturma altına alınmasının ardından dünya çapında giderek artan bir incelemeye tabi tutuluyor.

Grant, çevrimiçi aşırılıkçı materyallerin oluşturduğu tehdidin giderek arttığını belirterek, büyük teknoloji şirketlerinin şeffaf olmaları ve hizmetlerinin kötüye kullanılmasını önlemek için önlemler almaları gerektiğini söyledi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:18:30

KOSGEB Girişimlerini Seçiyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir