Techinside Google News
Techinside Google News

Konteyner rüzgar türbini temiz enerji sağlayacak

Almanya’da mühendisler konteynerı adeta bir İsviçre çakısına dönüştürüyor. Konteyner rüzgar türbini enerji üretebiliyor.
- Advertisement -

Almanya Emden’de Niedersachsen Ports’taki (NPorts) mühendisler, operasyonları temiz enerjiyle çalıştırmak için bir konteyner rüzgar türbini kurdular. İki türbinli sistem ayrıca fotovoltaik sistemler, pil depolama ve araç şarj altyapısıyla donatıldı ve bu da onu rüzgar türbinleri arasında tam bir “İsviçre Çakısı” haline getirdi.

Konteyner rüzgar türbini

Ülkeler enerji gereksinimlerini daha temiz ve kirletmeyen kaynaklarla karşılamaya çalışırken, rüzgar ve güneş enerjisi santralleri son yıllarda hızla kurulum artışı gördü. Bunlar büyük ölçüde şebekeyi beslemek için enerji üreten mega ölçekli projeler olsa da, şebekeden bağımsız ve uzak yerlerde çalışabilen daha küçük ve modüler sistemler kurmanın da bir faydası vardır.

Geçmişte bu, sahada bir işlemi, örneğin bir kuyudan su çekmeyi veya elektrikli çitleri çalıştırmayı çalıştırabilecek küçük bir türbin takılarak elde ediliyordu. Ancak türbinler daha güçlü hale geldikçe, özellikle bir enerji depolama seçeneğiyle birleştirildiğinde, küçük kurulumlar bile daha güçlü işlevler gerçekleştirebilir.

Elektrik Mühendisliği projelerinin lideri Thomas Troster ve NPorts’taki meslektaşı Jens Kampen, Limanlarda Yenilenebilir Enerji Geliştirme ve Akıllı Uygulama (REDIIP) projesinde yer aldı. Bu proje, liman sahalarına sürdürülebilir enerji üretimi getirmeyi amaçlıyor. İkili mikro rüzgar türbinleriyle karşılaştı ancak bir konteyner rüzgar türbininin çok daha fazla enerji çıkışı vaat ettiğini hemen fark etti.

Liman yönetimi, boyutlarından bağımsız olarak sürdürülebilir enerji üretim seçeneklerine açıktı ve Emden Limanı’ndaki rüzgar koşullarının İsviçreli girişim FlowGen tarafından yapılan bir konteyner türbini için uygun olduğunu gördü. Ekip bu ayın başlarında, çapraz olarak birbirine zıt iki türbinle sistemi kurdu.

Rotor kanatları ve direk hafif kompozit malzemelerden yapılırken, konteyner enerji depolama seçeneklerini, araç şarj altyapısını ve sistemleri barındırıyor. Önemli olan, ekibin sistemi devasa rüzgar santrallerine kıyasla daha düşük maliyetle ve daha az çabayla devreye alabilmesidir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ
00:18:30

KOSGEB Girişimlerini Seçiyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir