Techinside Google News
Techinside Google News

Çin ek maliyetler ile gümrük vergisini aşmaya çalışıyor

ABD ile Çin arasındaki vergi politikası şirketlere olumsuz yansıyor. Çin ek maliyetler göstererek gümrük vergisindeki açığı gidermeye çalışıyor.
- Advertisement -

ABD’li tüketiciler, Başkan Donald Trump’ın Çin mallarına uyguladığı gümrük vergisinin yürürlüğe girmesinin ardından Çin’den yapılan sevkiyatlarda ek ücretlerle karşılaşıyor olabilir. Sınır ötesi ticarete yardımcı olmak için yazılım sunan bir şirketin kurucusu ve CEO’su olan Clint Reid, DHL’in bir sevkiyata eklediği ek ücretleri X’te yayınladı. Ayrıca Retro oyun taşınabilir emülatörü topluluğundaki bir Reddit kullanıcısı, Keepretro’dan gelen bir e-postanın ekran görüntüsünü paylaştı; bir alıcının tarifeler nedeniyle paketine 8 dolar fazladan ödeme yapıp yapmayacağını sordu. Başka bir kullanıcı aynı mesajı 6 dolarlık bir ücretle gönderdi . Başka bir X kullanıcısı ise DHL’in ithalat vergileri beş gün içinde ödenmezse siparişi göndericiye geri göndereceğini iddia ediyor. DHL ve Keepretro yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Çin ek maliyetler ile mücadele etmeye çalışıyor

Trump yönetiminin hafta sonu aldığı bir emir, Çin’den gelen mallara yüzde 10 gümrük vergisi ekledi ve 800 doların altında değere sahip paketlerin ABD’ye gümrüksüz girmesine izin veren bir boşluk olan de minimis istisnasını kapattı . Yeni kurallar, insanların Çin’den gelen çok daha fazla gönderi için ek ücret ödemeleri istenmesine neden olmuş gibi görünüyor.

Emir ayrıca ABD Posta Servisi’nin (USPS) Çin ve Hong Kong’dan gelen paket gönderilerini geri adım atmadan önce kısa bir süreliğine askıya almasına neden oldu. USPS: “USPS ve Gümrük ve Sınır Koruma, paket teslimatında en az kesintiyi sağlamak için yeni Çin tarifeleri için verimli bir toplama mekanizması uygulamak üzere yakın bir şekilde birlikte çalışıyor” dedi.

Büyük Teknoloji şirketleri tarifelerle başa çıkma planları konusunda büyük ölçüde sessiz kaldı . Ancak birçoğunun Çin’de üretilen ve ithal edilen malları sattığı göz önüne alındığında, ithalat maliyetlerini tüketicilere yansıtabilir veya onlardan gümrük vergisi ödemelerini isteyebilirler. Çin ayrıca Google’a karşı bir antitröst soruşturması başlattı, Nvidia’ya karşı halihazırda açık bir soruşturması var ve Intel’e karşı bir soruşturmayı düşündüğü bildiriliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir