İspanya’nın elektrik iletim operatörü Red Electrica, akıllı enerji şebekelerinin tasarımını yönetmek amacıyla Dassault Systemes’in bulut tabanlı 3DEXPERIENCE platformunu kullanacak. Bu platform sayesinde, 1.500’den fazla kullanıcı, elektrik altyapısını daha iyi anlamak ve görselleştirmek için sanal ikiz teknolojisini kullanarak birbirine bağlanacak. Bulut tabanlı iş birliği ve ortak veri paylaşım ortamı, yenilenebilir enerji kaynaklarının entegrasyonunu ve dayanıklı bir şebeke oluşturulmasını sağlayarak verimlilik ve yenilikçi çözümleri destekleyecek.
Elektrik Operatörü Red Electrica, Dassault Systemes ile işbirliği yapacak
Red Electrica, karbonsuz enerji dönüşümüne katkıda bulunarak şeffaflık, tarafsızlık ve ekonomik verimlilik ilkelerine odaklanıyor. Şirket, Dassault Systèemes’in 3DEXPERIENCE platformu üzerine inşa edilen “Integrated Built Environment” çözümü sayesinde, sanal ikiz teknolojisi ile enerji altyapısını farklı ölçeklerde görselleştirecek. Bu çözüm, enerji altyapısını detaylı şekilde görüntüleyerek, iç ve dış paydaşlarla iş birliğini artırmayı ve varlık yönetimini coğrafi bağlamda güncel verilerle güçlendirmeyi hedefliyor. Böylece, Red Eléctrica tasarım kalitesini ve yönetim süreçlerini geliştirerek, standartlaşma süreçlerini de hayata geçirecek.
Red Electrica, enerji dönüşümünü hızlandırarak, yenilikçi çözümler ve iletim şebekelerinde daha verimli iş birlikleri sağlamak istiyor. Red Eléctrica İletim Teknolojisi Yöneticisi Maria Soler, bu iş birliği ile ilgili olarak, enerji ağ gelişim planında belirlenen hedeflere ulaşmak ve ekolojik geçişi sağlamak amacıyla büyük bir yatırım ve inovasyon süreci gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu bağlamda Dassault Systèemes’i iş ortağı olarak seçtiklerini vurguladı.
Dassault Systemes Mimarlık, Mühendislik ve İnşaat Endüstrisi Başkan Yardımcısı Remi Dornier ise, küresel elektrik talebinin 2050 yılına kadar %160 oranında artmasının beklendiğini ifade etti. Bu artan talebi karşılayabilmek ve düşük karbonlu enerji kaynaklarını entegre edebilmek için elektrik şebekelerinin hızla geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Sanal ikiz teknolojisinin, elektrik şebekelerinin simülasyonu, testi ve optimizasyonunda büyük rol oynayacağını ve iletim operatörlerinin iş birliği verimliliğini artırarak, sürdürülebilir enerji sistemlerine geçişi hızlandıracağını söyledi.