Techinside Google News
Techinside Google News

Droneların kullanım alanları ve geleceği

Droneların kullanım alanları yaygınlaşmaya devam ediyor. Otonom kontrolden lojistiğe kadar birçok alanda görev alıyor.
- Advertisement -

İnsansız hava araçları şu anda çok çeşitli uygulamalarda kullanılıyor. İnşaat mühendisleri bunları genellikle güvenli bir şekilde ulaşılması zor olan köprüler ve yapılar üzerinde uzaktan görsel denetimler yapmak için kullanıyor. Droneların kullanım alanları giderek artıyor, hatta üretim tesisleri ve depolar malzeme taşıma için halihazırda insansız hava araçlarını kullanıyor. Bunlar genellikle geleneksel makine görüşünü kızılötesi ve termografik teknolojiyle zenginleştiriyor. Otonom insansız hava araçlarının güvenlik, gözetim ve kurtarma uygulamalarında kullanımının artacağı beklentisi var.

Droneların kullanım alanları

İnsansız hava araçları televizyon, film ve fotoğrafçılıkta giderek daha fazla kabul görüyor. Droneların kullanım alanları arasında, videolar ve fotoğraflar sunulması yer alıyor. Tüm bunlar insansız hava araçlarının bir başka heyecan verici uygulamasına yol açıyor. Özellikle inşaatta saha denetimlerini, ilerleme değerlendirmelerini sağlıyor. Ayrıca bazı malzeme taşıma görevleri için zaman tahminlerini destekliyorlar. Ek olarak, insansız hava araçları tarımda da benzer bir amaca hizmet ediyor. Tarla yönetiminde yardımcı olabiliyor, ürünlere sıvı püskürtebiliyor ve olası tehlikeleri değerlendirebiliyorlar.

Otonom dronlar, Amazon Air Prime gibi mükemmel örneklerle, insansız teslimat için kullanılıyor. Droneların kullanım alanları genişliyor. Araştırmacılar ve şirketler, ağır kargo dronlarını etkili ve uygun fiyatlı hale getirmek için çalışıyorlar. Şirketler ayrıca, hava taksisine benzer bir amaca hizmet ettikleri UAM (Kentsel Hava Hareketliliği) için insansız dronlara bakıyorlar.

Otonom dronlar, çevrelerinde güvenli bir şekilde uçmalarını sağlayan bir sensör takımına sahiptir. Güvenli uçuş, statik ve dinamik engellerle karşılaşabilecekleri için zorlayıcı olabilir. Bu nedenle, herhangi bir otonom drondaki temel sistemlerden biri makine görüşüdür.

Dijital kameralar, radar, ultrason ve lazerler gibi temel sensörler, makine görüşü AI tarafından yorumlanan çevresel veriler sağlar. Örneğin, Amazon Air Prime gibi bir teslimat drone’u nesnelerin ne kadar uzakta olduğunu belirleyebilir. Dinamik bir nesnenin engel olup olmadığını tahmin etmek için hareketi gözlemleyebilirler. Bu drone’lar ayrıca aldıkları verileri işleyerek teslimat için dönüm noktalarını da tanıyabilirler. Droneların kullanım alanları gelecekte daha da artacaktır.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir