Techinside Google News
Techinside Google News

Physical Intelligence, 400 milyon dolar yatırım aldı!

Physical Intelligence, tam 400 milyon dolar yatırım alıyor. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…
- Advertisement -

Physical Intelligence, robotlara fiziksel zeka kazandırmayı amaçlayan bir girişim olarak, son yatırım turunda 400 milyon dolar aldı ve değerlemesini 2.4 milyar dolara çıkardı. Bu erken aşama yatırım turuna Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, OpenAI, Thrive Capital, Bond Capital ve Lux Capital gibi isimler katıldı.

Physical Intelligence, tam 400 milyon dolar yatırım alıyor

Şirket, yapay zekayı fiziksel dünyaya entegre etme hedefiyle, robotları daha verimli ve esnek hale getirecek temel modeller ve öğrenme algoritmaları geliştiriyor. Physical Intelligence, pi-zero adlı yazılımını tanıttı; bu yazılım, robotlara çamaşır katlama, masa taşıma ve ekmek kızartma gibi görevleri yerine getirme yeteneği kazandıran, büyük bir pi veri kümesi üzerine eğitilmiş bir teknolojiyi temel alıyor. Bu yazılım, görev başına özel yazılım geliştirme ihtiyacını ortadan kaldırarak, robotların daha çeşitli görevlerde ve çevrelerde esnek bir şekilde çalışabilmesini sağlıyor. Ayrıca, pi-zero teknolojisinin adaptasyon yeteneği, robotları harici müdahalelere karşı dayanıklı hale getiriyor.

Physical Intelligence, tam 400 milyon dolar yatırım alıyor.
Physical Intelligence, tam 400 milyon dolar yatırım alıyor.

Robotik teknolojileri, sağlık sektöründen lojistiğe kadar birçok alanda büyük bir dönüşüm yaratıyor. Yapay zeka algoritmalarının entegrasyonu, robotların belirli görevleri yerine getirirken çevrelerine uyum sağlamalarını, beklenmedik durumlara esnek yanıtlar vermelerini mümkün kılıyor.

Üretim hatlarında, otomotiv sanayisinde ve lojistik merkezlerinde aktif olarak görev alan bu robotlar, iş akışlarını optimize etmekte ve üretim aksaklıklarını tespit edebilmektedir. Ayrıca, riskli ve tekrarlayan işlerde insan işçilerin yerini alarak iş sağlığı ve güvenliği alanında önemli katkılar sağlamakta, “fiziksel zeka” özellikleriyle daha karmaşık ve dinamik ortamlarda görevlerini yerine getirebilmektedir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir