Techinside Google News
Techinside Google News

Ev güvenlik sistemlerinde teknolojik gelişmeler ve yenilikler

Ev güvenliğinde teknolojik donanım ve yazılımlar yaygınlaşıyor. Ev güvenlik sistemlerinde teknolojik gelişmeler ile IoT odaklı donanımlar tercih ediliyor.
- Advertisement -

Geleneksel olarak, ev güvenlik sistemleri fiziksel bariyerlere, alarmlara ve insan girdisine güvenmiştir. Ev güvenlik sistemlerinde teknolojik gelişmeler bu yöntemlerdeki yetersizlikleri gidermeye yardımcı olabiliyor. Bu yöntemler temel düzeyde koruma sağlasa da, günümüz davetsiz misafirlerinin gelişen taktikleri nedeniyle yetersiz kalabilirler.

Modern teknoloji, ev güvenlik sektörü için yeni bir çağ başlattı. Ev güvenlik teknolojisindeki gelişmeler evlerimizi daha güvenli, daha emniyetli limanlara dönüştürüyor. Ayrıca ev güvenlik sistemlerinde teknolojik gelişmeler bu bağlamda oldukça önemlidir.

Ev güvenliği, Marie Van Brittan Brown’un evler için video tabanlı güvenlik sistemlerinden birini icat ettiği 1960’lara uzanıyor. O zamandan beri, bu sistemler 1997’de tüketici pazarına giren Wi-Fi ve diğer iletişim protokolleriyle entegrasyonlar sayesinde çok daha gelişmiş hale geldi. Bu teknolojik gelişmeler ev güvenlik sistemlerinde büyük adımlar attı.

Ev güvenlik sistemlerinde teknolojik gelişmeler

Sektördeki büyük geçiş, Bluetooth’LA iletişim kurabilen sensörlü cihazların piyasaya sürülmesiyle aynı zamana denk geldi. Veri toplamalarına ve işlemelerine olanak tanıyan bilgi işlem ve telekomünikasyon teknolojisiyle entegre olan akıllı cihazlar, geleneksel güvenlik yöntemlerinin ve sistemlerinin sunabileceğinin ötesinde bir dizi özelliğe sahiptir.

Akıllı teknoloji artık büyük ölçüde rahatlığı, kullanım kolaylığı ve kurulum kolaylığı nedeniyle ev güvenlik sistemleri için standart haline geldi. Akıllı sensörler hareketi, kapı veya pencerelerin açılmasını, dumanı ve karbon monoksiti algılayabilir. Genellikle kablosuzdurlar. evdeki görevleri otomatikleştirmek üzere bir merkezle iletişim kurabilirler.

Bir sensör evinize izinsiz giriş algılarsa akıllı alarmlar tetiklenebilir. Bu alarmlar yerel olarak çalabilir ve/veya ev sahibinin akıllı telefonuna uyarılar gönderebilir. Ayrıca akıllı telefonunuzla bunları uzaktan kurmanıza, devre dışı bırakmanıza ve izlemenize olanak tanırlar.

Akıllı kameralar evinizin içinde ve dışında gerçek zamanlı video gözetimi ve kaydı sağlar. Genellikle evinizin Wi-Fi’sini kullanarak internete bağlanırlar. Bu da canlı kamera yayınını izlemenizi, uyarılar almanızı ve uzaktan görüntü kaydetmenizi sağlar. Bazı modeller hareket algılama, gece görüşü gibi gelişmiş özelliklerle birlikte geliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir