Techinside Google News
Techinside Google News

Apple M4 işlemcili yeni Mac modellerini duyurmaya hazırlanıyor

Apple, gelecek hafta yeni Mac bilgisayarlarını tanıtacağını resmen doğruladı.
- Advertisement -

Apple, yeni nesil M4 işlemcili Mac modellerini gelecek hafta tanıtmaya hazırlanıyor. Şirketin üst düzey pazarlama yöneticisi Greg Joswiak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ekim ayının son haftasında birden fazla önemli duyuru yapılacağını duyurdu. Cupertinolu teknoloji devinin, 28 Ekim Pazartesi gününden itibaren M4 işlemcili MacBook Pro modellerini ve ardından diğer M4 destekli Mac ürünlerini tanıtması bekleniyor.

Yeni duyurulacak cihazlar arasında, M4 işlemcili MacBook Pro’nun yanı sıra iMac ve Mac mini modelleri de yer alıyor. M4 işlemcisi, Apple’ın ilk olarak yeni iPad Pro modelinde tanıttığı ve TSMC’nin geliştirilmiş 3 nm üretim süreciyle üretilen bir işlemci olarak dikkat çekiyor. Bu işlemci, önceki nesil M3’e göre belirgin bir performans artışısunuyor ve saniyede 38 trilyon yapay zeka işlemi yapabilen gelişmiş bir sinir motoruna (neural engine) sahip.

MacBook Pro, iMac ve Mac mini modelleri geliyor

Bloomberg muhabiri Mark Gurman’ın daha önceki haberlerine göre, Apple’ın M4 işlemcili ilk bilgisayarı MacBook Pro olacak ve 14 inç ile 16 inçlik M4 Pro ve M4 Max işlemciye sahip varyantları tanıtılacak. Ayrıca, Apple’ın Apple M4 işlemcili yeni cihazlarıyla ilgili heyecan verici açıklamalarda bulunması da bekleniyor. Ayrıca, uzun süredir beklenen M4 işlemcili Mac mini modeli de gün yüzüne çıkacak. Yeni Mac mini’nin beş adet USB-C bağlantı noktası, bir HDMI girişi ve Apple TV’yi andıran daha kompakt bir tasarıma sahip olması bekleniyor.

Bununla birlikte, Apple’ın M4 işlemcili bir iMac modeli duyurması da oldukça olası. Ancak MacBook Air, Mac Studio ve Mac Pro’nun M4 işlemcili versiyonlarının 2025 yılından önce piyasaya sürülmesi beklenmiyor.

Apple, kısa süre önce Apple Intelligence uyumlu A17 Pro işlemciye sahip yeni iPad mini modelini piyasaya sürmüştü. Şirketin standart iPad modelini de gelecek yıl benzer bir güncellemeyle sunması planlanıyor. Apple M4 işlemcisi ile ilgili detaylar gelecekte daha da netleşecektir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir