Techinside Google News
Techinside Google News

Boeing uzay bölümünden vazgeçebilir!

Ağustos ayında CEO koltuğuna oturan Kelly Ortberg, Boeing'i zor günlerden kurtarmak için radikal kararlar almaya hazırlanıyor.
- Advertisement -

Zor günlerden geçen Boeing, son yıllarda yaşadığı krizlerin ardından uzay bölümünü satmayı değerlendiriyor. Ağustos ayında CEO’luk görevini devralan Kelly Ortberg, bu alandaki projelerin elden çıkarılmasının şirketin sürdürülebilirliği için gerekli olduğunu belirtiyor. Ortberg, Starliner uzay aracı ve diğer Uluslararası Uzay İstasyonu’nu (ISS)destekleyen projeleri kapsayan bu planın henüz erken aşamada olduğunu ifade etti. Boeing’in bu kararı, şirketin toparlanma arayışındaki en son hamlesi olarak dikkat çekiyor.

Boeing uzay işinden çıkma yolunda

Boeing, son dönemde 737 Max uçak kazalarıStarliner’ın ISS’e başarılı bir şekilde ulaşamaması gibi çeşitli sorunlarla karşılaştı. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Intelsat için üretilen bir Boeing uydusunun bozulması ve parçalanması da krizi derinleştirdi. Bu olayların ardından milyarlarca dolar zarar açıklayan şirket, mali durumunu düzeltmek için çözüm arayışına girdi.

CEO Kelly Ortberg’den açıklama

Boeing’in bu hafta gerçekleşen finansal sonuç toplantısında Ortberg, şu ifadelerde bulundu: “Daha az şey yapıp daha iyi yapmak, daha çok şey yapıp iyi yapmamaktan daha iyidir.” Ortberg ayrıca şirketin ticari uçaklar ve savunma sistemleri gibi çekirdek iş alanlarına odaklanacağını belirtti. Ancak uzay bölümü gibi ana hedeflerden sapmaya yol açan alanlarda küçülmeye gitmeyi düşündüklerini vurguladı.

Bazı projeler devam edecek

Şirket içi kaynaklara göre, NASA astronotlarını Ay’a taşıyacak olan Space Launch System (SLS) projesinin Boeingbünyesinde kalması bekleniyor. Ayrıca ticari ve askeri uydu işlerinin de elden çıkarılması şu an için gündemde değil. Ancak şirketin nakit kaybetmeye devam etmesi durumunda önemli değişikliklerin yolda olabileceği ifade ediliyor.

Büyük zararla mücadele

Boeing, geçtiğimiz gün açıklanan finansal sonuçlara göre yalnızca Starliner projesi için 250 milyon dolar harcarken, son çeyrekte toplam 6,17 milyar dolar zarar etti. Bu zararın gelecek yıl boyunca devam etmesi öngörülüyor. Boeing, bu zorlu süreçte stratejik adımlarla mali kayıplarını azaltmayı hedefliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir