Techinside Google News
Techinside Google News

General Catalyst, tam 8 milyar dolarlık bir fon oluşturdu!

General Catalyst, tam 8 milyar dolarlık dev bir fon oluşturuyor. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli detaylar…
- Advertisement -

Sektör devi General Catalyst, girişim ekosistemine güçlü bir destek daha sunuyor. Portföyünde Airbnb, Snapchat ve Stripe gibi devleri barındıran ABD merkezli yatırım şirketi, tohum ve büyüme aşamalarındaki girişimlere yatırım yapmak üzere tam 8 milyar dolarlık büyük bir fon oluşturdu.

General Catalyst, tam 8 milyar dolarlık dev bir fon oluşturuyor

General Catalyst, yeni fonunu farklı stratejiler etrafında şekillendiriyor. “Ignition” ile fikir aşamasındaki ve erken aşamadaki girişimlere, “Endurance” ile büyüme aşamasındaki girişimlere ve “Health Assurance” ile sağlık sektöründeki çözümlere odaklanan şirketlere destek olmayı hedefliyor. Bunun yanı sıra, “Creation” stratejisiyle yeni şirketlerin kuruluşuna öncülük ederek sektöre aktif bir şekilde yön vermeyi planlıyor. Bu strateji kapsamında, General Catalyst ekibi ve uzman ortakları bir araya gelerek yeni girişimler kuracak ve kendi deneyimlerini ve kaynaklarını kullanarak bu şirketlerin başarılı olmasına katkı sağlayacaklar.

General Catalyst, tam 8 milyar dolarlık dev bir fon oluşturuyor.
General Catalyst, tam 8 milyar dolarlık dev bir fon oluşturuyor.

Yatırımcılar adına özel olarak yönetilen portföyler oluşturmak için kullanılacak olan “SMA” stratejisi ise, yatırımcılara daha fazla esneklik ve risk yönetimi imkanı sunuyor. General Catalyst, 8 milyar dolarlık bu yeni fon ile yapay zeka, savunma ve istihbarat, iklim ve enerji, endüstriyel uygulamalar, sağlık ve fintech gibi önemli dikeylerde yatırımlarını hızlandırmayı planlıyor.

Şirket, sadece finansal yatırım yapmakla kalmayıp aynı zamanda girişimlere değer katacak yeni araçlar da geliştiriyor. Bunlardan biri olan “Customer Value Strategy” ile girişimlerin seyreltici olmayan sermaye ile satış ve pazarlama kanallarını büyütmelerine imkan tanıyacak. Bu sayede girişimler, dışarıdan ek yatırım almadan veya yeni hisse ihraç etmeden büyümelerini hızlandırabilecekler.

General Catalyst, girişim dünyasına yaptığı bu önemli katkı ve geliştirdiği yeni stratejilerle, geleceğin teknoloji devlerini ortaya çıkarmayı hedefliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir