Techinside Google News
Techinside Google News

Baykar yeni nesil elektro-optik sistemlerini görücüye çıkardı!

Baykar yeni nesil elektro-optik sistemlerini tanıttı. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…
- Advertisement -

Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki öncü şirketlerinden Baykar, kendi geliştirdiği elektro-optik hedefleme sistemlerini SAHA EXPO 2024 fuarında görücüye çıkardı. Farklı İHA ve SİHA platformlarında kullanılmak üzere tasarlanan BG-160, BG-180, BG-220 ve BG-460 adlı bu sistemler, Baykar’ın dışa bağımlılığını azaltma ve kendi teknolojisini üretme hedefindeki kararlılığını ortaya koyuyor.

Baykar yeni nesil elektro-optik sistemlerini tanıttı

Baykar’ın KALKAN VTOL İHA’sı için geliştirdiği BG-160, BG-180 ve BG-220 modelleri, hafif ve kompakt yapılarıyla dikkat çekiyor. Özellikle Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanan BG-160 modeli, gündüz ve termal kamera seçenekleriyle 3 kilometreye kadar lazer mesafe bulma, hedef işaretleme ve koordinat bilgisi sağlama özelliklerine sahip. BG-180 ise daha uzun menzilli hedeflere odaklanıyor ve 5 kilometreye kadar lazer işaretleme menzili sunuyor. BG-220 ise hem gündüz hem de orta dalga kızılötesi (MWIR) optikleri aynı anda taşıyabilen ileri bir model olarak öne çıkıyor. 7 kilometreye kadar lazer işaretleme kapasitesine sahip olan BG-220, KALKAN İHA için oldukça etkin bir seçenek sunuyor.

Baykar yeni nesil elektro-optik sistemlerini tanıttı.

Baykar’ın daha büyük İHA platformları olan Bayraktar TB2, TB3 ve AKINCI için geliştirdiği BG-460 ise, 75 kilogramlık ağırlığıyla daha yüksek performans vaat ediyor. Yüksek çözünürlüklü dar ve geniş açılı kameralara ek olarak, orta ve kısa dalga kızılötesi kameralara da sahip olan BG-460, 20 kilometreye kadar lazer işaretleme menziliyle uzak mesafelerdeki hedefler için bile yüksek hassasiyet sağlıyor. BG-460’ın AKINCI üzerindeki entegrasyon çalışmaları ve testleri devam ediyor.

Baykar’ın kendi elektro-optik sistemlerini geliştirmesi, Türk savunma sanayii için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu sayede hem benzer sistemlerin ithalatına olan ihtiyaç azalacak hem de Türkiye, bu alanda daha fazla söz sahibi olacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir