Techinside Google News
Techinside Google News

Apple, sistemlerini hacklemeyi başaranlara 1 milyon dolar ödül verecek!

Apple, önümüzdeki hafta piyasaya sürülmesi planlanan ve Private Cloud Compute olarak adlandırılan özel AI bulut sistemi için güvenlik araştırmacılarına ciddi miktarda ödüller sunacağını açıkladı.
- Advertisement -

Apple tarafından güvenlik blogunda yayımlanan bilgilere göre, bu özel bulut sisteminin güvenliğini tehlikeye atabilecek güvenlik açıklarını bulan araştırmacılara 1 milyon dolara kadar ödül verilecek.,

Apple, Private Cloud Compute sunucularında uzaktan kötü amaçlı kod çalıştırabilecek açıkları bildirenlere en yüksek ödülleri vermeyi planlarken, kullanıcıların hassas bilgilerine veya özel bulut sistemine gönderilen komutlara erişebilecek açıklara yönelik bildirimlerde ise araştırmacılara 250,000 dolara kadar ödül verileceğini belirtti.

Şirket ayrıca, belirli kategorilerin dışında kalan, ancak kullanıcı verilerini tehlikeye atan güvenlik sorunlarına yönelik olarak da 150,000 dolara kadar ödüller vereceğini duyurdu.

Şirket, kullanıcı verileri ve yapay zeka komut verileri gibi hassas bilgilerin dış tehditlerden korunması konusuna özel önem verdiklerini vurguladı. Bu ödül programı, Apple’ın bugüne kadar sürdürdüğü hata ödül programının bir uzantısı olarak, cihazlarını veya hesaplarını tehlikeye sokabilecek açıklara karşı geliştirildi.

Son yıllarda Apple, cihazlarının güvenliğini artırmak amacıyla araştırmacılar için özel olarak üretilen iPhone cihazlar kullanıma sunmuştu. Bu cihazlar, güvenlik açıklarını ortaya çıkarmada araştırmacılara yardımcı olurken, Apple’ın özellikle casus yazılımlara karşı güvenlik önlemlerini geliştirmesine katkı sağladı.

Apple’ın Private Cloud Compute hizmeti, şirketin müşterilere ait cihaz üzerindeki Apple Intelligence yapay zeka modelinin bir uzantısı olarak tanıtılıyor. Bu sistem, kullanıcı gizliliğini korurken daha karmaşık yapay zeka işlemlerinin gerçekleştirilmesine imkan tanıyor. Yakın gelecekte, şirketin rakiplerine örnek teşkil edecek yeni atılımlarına şahit olabiliriz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir