Techinside Google News
Techinside Google News

Finans girişimi Keyrails, 2.4 milyon dolar yatırım aldı!

Finans girişimi Keyrails, tam 2.4 milyon dolar yatırım alıyor. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli detaylar…
- Advertisement -

Finansal teknoloji dünyasının yeni oyuncusu Keyrails, gelişmekte olan pazarlara odaklanan yenilikçi sınır ötesi ödeme sistemiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Arf’ın kurucu ortaklarından Berhan Kongel ve Arf CCO’su Rajpal Khangura’nın geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği girişim, henüz tohum öncesi aşamada olmasına rağmen yatırımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. 212’nin liderlik ettiği turda 2.4 milyon dolar yatırım alan Keyrails, geliştirdiği eşsiz ekosistemle finans dünyasında fark yaratmaya hazırlanıyor.

Finans girişimi Keyrails, tam 2.4 milyon dolar yatırım alıyor

Keyrails, finansal kapsayıcılığı artırma ve farklı ekonomilerden bireylere ve işletmelere eşit finansal fırsatlar sunma vizyonuyla yola çıktı. Stripe tarafından satın alınan Bridge platformunun gelişmekte olan pazarlara uyarlanmış bir versiyonu olarak tanımlanabilecek Keyrails, neredeyse gerçek zamanlı çalışan sınır ötesi bir ödeme altyapısı sunuyor. Ağustos ayında sessiz sedasız bir lansman gerçekleştiren girişim, geliştirdiği API’lar aracılığıyla fintech şirketlerine entegre olarak hizmet veriyor.

Berhan Kongel’in ifadesiyle Keyrails, hem sınır ötesi ödemelerin hem de banka hesaplarının yeniden keşfedilmiş hali. Platform, sunduğu API’lar sayesinde fintech’lerin, bireylerin ve işletmelerin resmi finans kuruluşlarına ve otoritelerine bağlı USD ve USDC saklama hesaplarına erişmelerini sağlayarak dünyanın herhangi bir yerinden, herhangi bir şirketten ve herhangi bir para biriminde ödeme almalarını mümkün kılıyor.

Keyrails’in en önemli avantajlarından biri, sunduğu geniş kapsamlı ödeme ağı. Fintech’ler, Keyrails API’larını kullanarak ABD, Afrika ve Çin gibi önemli bölgeleri kapsayan ve 18 farklı ortakla oluşturulan geniş bir ödeme ağına anında erişim sağlayabiliyorlar. Bu ağ, stablecoin’ler üzerine kurulu bir ekonomi yaratarak hızlı, güvenli ve düşük maliyetli sınır ötesi işlemlere olanak tanıyor.

Keyrails’in uzun vadeli hedefi ise, sınır ötesi ödemelerin önündeki tüm engelleri kaldırmak ve finansal işlemleri herkes için kolay, erişilebilir ve şeffaf hale getirmek. Gelişmekte olan ülkelerden yüz binlerce serbest çalışan ve KOBİ’yi ABD bankalarıyla buluşturmayı hedefleyen Keyrails, 24 saat içinde dolar cinsinden sanal hesap açılmasını ve Amazon, Upwork, Fiverr, Etsy, Shopify gibi global platformlardan sorunsuz bir şekilde ödeme alınabilmesini sağlayacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir