Techinside Google News
Techinside Google News

KTM, yeni motosikletiyle teknoloji gösterisi yaptı!

KTM, yeni motosikletiyle gündem oldu. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…
- Advertisement -

Avusturyalı motosiklet devi KTM, 2025 model 1390 Super Adventure S Evo ile teknoloji çıtasını bambaşka bir seviyeye taşıyor. Uzun yol tutkunları ve maceraperestler için tasarlanan bu model, yüksek tork gücü, geniş yakıt kapasitesi ve dayanıklılığıyla öne çıkarken, asıl farkını yaratan şey, sürücü konforu ve kolaylığını doruğa çıkaran teknolojik yenilikleri. Motosiklet dünyasında bir ilke imza atan “Otomatikleştirilmiş Manuel Şanzıman” (AMT) sistemiyle sürücüler, manuel vites değiştirme keyfinden ödün vermeden, diledikleri anda tamamen otomatik sürüş deneyimine geçiş yapabiliyorlar.

KTM, yeni motosikletiyle gündem oldu

Motor devri, tork, eğim ve hızlanma gibi birçok parametreyi analiz eden sistem, vites geçişlerini göz açıp kapayıncaya dek, sadece 50 milisaniyede tamamlıyor. İsterseniz yine de kontrol sizde olsun diyorsanız, manuel moda geri dönüp vites değiştirmenin tadını çıkarabilirsiniz. Üstelik manuel modda bile, gazı kapatmanız yeterli; vites düşürme işlemi otomatik olarak gerçekleşiyor. 1350 cc’lik güçlü motoruyla birleşen bu yenilikçi şanzıman, hem asfaltta hem de arazide üstün bir performans vadediyor.

KTM, yeni modelinde sadece motor ve şanzımanda değil, süspansiyon teknolojisinde de sınırları zorluyor. WP marka yarı aktif süspansiyon sistemi, yol koşullarına ve sürücü davranışlarına anında uyum sağlayarak amortisörleri ayarlıyor ve konforu maksimuma çıkarıyor. Dört farklı sürüş modu arasından seçim yaparak süspansiyon ayarlarını kendi sürüş tarzınıza göre kişiselleştirebiliyorsunuz. Ekstra seçenekler arayanlar içinse Suspension Pro paketi de mevcut.

Güvenlik konusunda da beklentileri aşan KTM, 1390 Super Adventure S Evo modelinde beşinci nesil Bosch radar sistemini kullanıyor. Adaptif Hız Sabitleyici (ACC) gibi radar destekli sürüş asistanlarını standart donanım olarak sunan bu sistem, hız sabitlemenin ötesine geçerek fren desteği, çarpışma uyarısı ve takip mesafesi uyarısı gibi hayati güvenlik önlemleriyle donatılmış. “Grup Sürüş Asistanı” sayesinde konvoy halinde yolculuk yaparken hızınızı otomatik olarak ayarlayabilir, ABS ve çekiş kontrolü gibi standart özelliklerle güvenliğinizi her zaman en üst seviyede tutabilirsiniz. ACC Stop & Go özelliği ise öndeki aracı takip ederek, aracın durması halinde güvenli bir mesafe bırakarak S Evo’yu durduruyor ve aracın harekete geçmesiyle birlikte otomatik olarak harekete geçiyor.

KTM, tüm bu teknolojik yenilikleri, anahtarsız çalıştırma, yakıt kapağı ve bagaj kilitleme sistemi, 8.8 inçlik renkli TFT dokunmatik ekran, KTMconnect mobil uygulama bağlantısı, lastik basıncı izleme sistemi ve yokuş kalkış desteği gibi kullanışlı özelliklerle tamamlıyor. Yeni elektronik mimari sayesinde güncellemeler kablosuz olarak yapılabiliyor. 32 GB depolama alanı ve 3 GB RAM’e sahip sistem, GPS, eSIM, Wifi, Bluetooth ve Android otomotiv işletim sistemiyle donatılmış. Rakipleri Ducati Multistrada V4 ve BMW R 1300 GS de benzer özelliklere sahip olsalar da KTM 1390 Super Adventure S Evo, sunduğu geniş teknoloji yelpazesiyle bir adım öne çıkıyor. KTM, 2025 model 1390 Super Adventure S Evo’nun fiyatını henüz açıklamadı, ancak önceki modelle benzer bir fiyat etiketi (24 bin dolar civarı) taşıması bekleniyor. 2024 modelinin Türkiye fiyatı ise 1 milyon 116 bin 500 TL seviyesinde.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir