Techinside Google News
Techinside Google News

Avrupa’da hibrit otomobil satışları ilk kez benzinliyi geçti!

Avrupa'da hibrit otomobil satışları ilk kez benzinliyi geride bıraktı. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli detaylar…
- Advertisement -

Avrupa Birliği’nde otomobil piyasasında benzinli araçların saltanatı sona eriyor. Eylül ayı verilerine göre, hibrit araçlar %32,8’lik bir pazar payına ulaşarak ilk kez benzinli modelleri geride bıraktı. Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) tarafından açıklanan verilere göre, AB genelinde yeni otomobil satışları geçen yılın aynı dönemine göre %6,1 düşüşle 809 bin 163 adet olarak gerçekleşti.

Avrupa’da hibrit otomobil satışları ilk kez benzinliyi geride bıraktı

Satış rakamlarına baktığımızda, hibrit araçların yükselişi dikkat çekiyor. Benzinli otomobiller %29,8 ile ikinci sırada yer alırken, elektrikli otomobiller %17,3’lük pazar payıyla onları takip ediyor. Dizel araçların payı ise %10,4’te kalırken, fişli hibrit araçlar %6,8’lik bir oranla dikkat çekiyor.

Avrupa'da hibrit otomobil satışları ilk kez benzinliyi geride bıraktı.
Avrupa’da hibrit otomobil satışları ilk kez benzinliyi geride bıraktı.

Elektrikli, hibrit ve fişli hibrit modellerin toplam satışlardaki payı %56,9’a ulaşarak Avrupa’da elektriklileşme trendinin hızlandığını gözler önüne seriyor. Eylül ayında elektrikli otomobil satışları geçen yıla oranla %9,8 artarak 139 bin 702 adete ulaştı.

Ülke bazında baktığımızda, Almanya, Fransa ve İtalya gibi önemli pazarlarda yeni otomobil satışları eylül ayında düşüş gösterirken, yılın ilk dokuz ayında toplam satışlar geçen yılın aynı dönemine göre %0,6 artarak 7 milyon 989 bin 776 adete ulaştı.

Marka bazında değerlendirdiğimizde ise Volkswagen Grubu 216 bin 577 araçlık satışla liderliği kimseye bırakmadı. Stellantis Grubu 120 bin 582 araçla ikinci sırada yer alırken, Renault Grubu 88 bin 149 araçlık satışla üçüncü sırada kendine yer buldu.

Sonuç olarak, Avrupa’da otomobil piyasası önemli bir dönüşümden geçiyor. Hibrit ve elektrikli araçların yükselişi, benzinli araçların hakimiyetini sarsmış durumda. Bu trendin önümüzdeki dönemde de devam etmesi bekleniyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir