Techinside Google News
Techinside Google News

Otonom su altı aracı STM NETA geliyor!

Otonom su altı aracı STM NETA karşımıza çıkıyor. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…
- Advertisement -

Türkiye’nin savunma sanayisindeki öncü isimlerinden STM, denizlerimizdeki savunma stratejilerine yepyeni bir boyut kazandıracak bir teknolojiyi tanıttı. Tamamen yerli kaynaklarla geliştirilen ve “STM NETA” adını taşıyan bu insansız otonom su altı aracı, SAHA EXPO Fuarı’nda göz kamaştırdı. Başta mayın tespiti ve sınıflandırması olmak üzere birçok kritik görevi başarıyla üstlenebilecek olan STM NETA, denizlerimizdeki güvenliğin teminatı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Otonom su altı aracı STM NETA karşımıza çıkıyor

Mavi Vatan’ın korunmasında stratejik öneme sahip olan NETA, sığ sularda etkin bir şekilde görev yapabilecek şekilde tasarlandı. Deniz tabanını hassas bir şekilde tarayarak potansiyel tehditleri otonom olarak tespit edebilen bu araç, askeri alanlarda keşif, gözetleme, istihbarat toplama ve denizaltı savunma harbi gibi kritik görevlerde aktif rol alabilecek. Üstelik, yetenekleri askeri alanlarla sınırlı kalmayan STM NETA, sivil alanda da boru hatlarının incelenmesi, deniz arkeolojisi çalışmaları ve çevresel değerlendirmeler gibi alanlarda büyük fayda sağlayacak.

Otonom su altı aracı STM NETA karşımıza çıkıyor.
Otonom su altı aracı STM NETA karşımıza çıkıyor.

300 metre derinliğe kadar operasyon yapabilen ve 24 saate kadar kesintisiz görev yapabilen bataryasıyla dikkat çeken NETA 300, sahip olduğu yüksek manevra kabiliyeti sayesinde zorlu su altı koşullarında bile etkinliğini koruyor. Mayın tespiti ve sınıflandırması konusunda da iddialı olan bu araç, otonom olarak mayın taraması yaparak kullanıcılarına hızlı ve etkili bir çözüm sunuyor. Arama kurtarma operasyonlarında da aktif rol alabilecek şekilde tasarlanan STM NETA 300, yandan tarama sonarı ve hassas navigasyon sistemleriyle hedef tespitinde yüksek doğrulukta veri sağlıyor.

Modüler yapısı sayesinde farklı konfigürasyonlarda kullanılabilen STM NETA 300, denizlerimizdeki güvenliğin teminatı olmanın yanı sıra, sivil alandaki çeşitli uygulamalarla da ülkemize büyük katkı sağlayacak. STM NETA ailesi, gelecekte geliştirilecek STM NETA 1000 ve STM NETA 100 modelleriyle daha da güçlenecek.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir