Techinside Google News
Techinside Google News

Chery, uçan otomobilini tanıttı! Otonom uçuş kabiliyeti ile rakiplerini geride bırakacak!

Çinli otomobil üreticisi Chery, Anhui’de düzenlenen Chery Küresel İnovasyon Konferansı'nda otonom uçan araç prototipini tanıttı.
- Advertisement -

‘Kara ve Hava Aracı’ olarak adlandırılan bu prototip, herhangi bir direksiyon ve gaz pedalına sahip olmayıp tamamen otonom sürüş yeteneklerine sahip. Chery bünyesinde geliştirilen yenilikçi araç, 80 kilometrelik test uçuşunu başarıyla tamamlayarak şirketin küresel otomotiv pazarındaki konumunu güçlendirme hedefini öne çıkardı.

Direksiyonun yanı sıra gaz pedalının da bulunmadığı bu üç gövdeli hibrit kanatlı uçan araç, üç ana bileşenden oluşuyor: Hava aracı, akıllı kokpit ve akıllı şasi. Cheryye göre uçan araç, otonom uçuş ve kara sürüş modları arasında geçiş yapabiliyor. Özellikle şehir içi kısa mesafeli yolculuklarda trafik sıkışıklığını önlemek amacıyla tasarlanan araç, dikey iniş ve kalkış yapabilme yeteneğine sahip.

Son yıllarda, çoğunlukla Çin merkezli şirketler tarafından birçok uçan araç projesi duyurulmasına rağmen, bunların birkaçı konsept aşamasını geçmeyi başardı. Daha da azı yolcu taşıyarak test edildi. Bu tür araçların operasyonel kullanıma girmesi için yıllar alabileceği tahmin ediliyor.

İleri Seviye Batarya Teknolojisi Tanıtımı

İnovasyon konferansı kapsamında Chery, gelişmiş katı hal bataryalarının da tanıtımını yaptı ve Kunpeng adını verdiği yeni batarya markasını piyasaya sürdü. Kunpeng’in, 6C şarj kapasitesine sahip üç seri batarya ile tanıtılacağı belirtilirken, bu bataryaların 2025 yılına kadar 600 Wh/kg enerji yoğunluğuna ulaşması hedefleniyor. İlk araç uygulaması ise 2026’da planlanıyor ve 2027’de seri üretime geçilerek elektrikli araçlar için 1.500 km menzil sağlanabileceği öngörülüyor.

Kunpeng Bataryaları NEV’leri Güçlendirecek

Kunpeng markası altında kare lityum demir fosfat, kare ternary ve büyük silindirik ternary olmak üzere üç batarya serisi yer alıyor. Bu bataryalar, 600-800 km menzilli elektrikli araçlar (EV’ler) ve 150-300 km elektrikli menzile sahip plug-in hibritler (PHEV’ler) için tasarlandı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir