Techinside Google News
Techinside Google News

Akıllı şehirler için yeni projeler ve teknolojik gelişmeler

Akıllı şehirler teknolojik gelişmelerin merkezinde bulunuyor. Akıllı şehirler için yeni projeler bu gelişimde kritik önem taşıyor.
- Advertisement -

IoT, yeni ortaya çıkan bir fikir olmaktan çıkıp kendi başına yerleşik bir sektöre dönüştÜ. Akıllı şehirler bu sektörün bir parçası oldu. Akıllı şehir projeleri, akıllı trafik ışıklarından veri odaklı enerji verimliliği planlarına kadar kullanılıyor. Ayrıca elektrikli araç şarj istasyonlarından ücretsiz geniş bant sunan etkileşimli kiosklar da dikkat çekiyor. Kentsel yaşamı daha verimli ve rahat hale getirmek için Nesnelerin İnterneti ve ağ iletişiminden yararlanır.

Akıllı şehirler için yeni projeler

Yolculuğumuza, Digital Catapult’un KOBİ’ler ve kurumsal oyuncularla birlikte çevrimiçi hale gelen “dijital işletmelerin” sayısını artırmak için çalıştığı Londra’dan başlıyoruz. İş dünyası değiştikçe, şirketlerin de evrimleşmek için teknolojiden yararlanması önemlidir. Değişen tüketici talepleri, küresel bir platform ve düzenleyici değişikliklerin hepsi bu değişimi teşvik ediyor ve oyunun önünde kalmak için şimdi yatırıma ihtiyaç var.

Digital Catapult, şirketlerin operasyonlarını ölçeklendirmelerine ve yeni gelir kaynakları bulmalarına yardımcı oluyor. Bunun için IoT, büyük veri, makine öğrenimi, yapay zeka gibi teknolojiler kullanıyor.

İngiltere hükümeti ve Avrupa Birliği, başkentte işlerin canlılığını korumak için teknolojiden yararlanmaya isteklidir. Digital Catapult, 2.000’den fazla küçük işletmeyle çalışmış ve Londra’daki işlerin dijitalleştirilmesine yardımcı olmuş. Bunun için 40’tan fazla projeyi ilerletmek amacıyla 3,8 milyon £ tutarında AB araştırma fonu kazanmıştır. Şirkete göre, bu tür projeler İngiltere’nin dijital ekonomisine 5 milyon sterlinden fazla katkı sağladı. Ancak, Digital Catapult burada durmuyor. Kuruluş, Nesnelerin İnternetini İngiltere’nin başkentine getirmede önemli bir rol oynamayı planlıyor.

Şirket, Eylül 2016’da başkentteki işletmelere IoT teknolojisinden yararlanma fırsatı vermek için tasarlanmış bir program olan Things Connected’ı başlattı.BT ve Future Cities Catapult gibi şirketlerin yanı sıra Imperial College London, King’s College London, UCL ve Queen Mary Üniversitesi gibi şirketlerle birlikte çalışan akıllı şehir projesi, ilk aşamada Londra genelindeki işletmelere 50 LoRaWAN baz istasyonu sağlıyor ve ağ genişledikçe daha fazla düşük güçlü geniş alan ağı (LPWAN) teknolojisi için destek planlanıyor.

LoRaWAN, geniş kamusal ağ yapıları için tasarlanmış bir medya erişim denetimi (MAC) katmanı protokolü. Protokol, tüm frekanslar aynı olduğu ve her ağ geçidi aynı sunucuya bağlı olduğu için tek bir operatörün WAN’ı kontrol etmesine olanak tanıyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir