Techinside Google News
Techinside Google News

Mobil cihazlarda güvenlik önlemleri ve kullanıcı bilinçlendirme

Kullanıcılar mobil cihazlarda güvenlik için gerekli önlemleri almalı. Bununla birlikte mobil cihazları her zaman yanlarında bulundurmak da kritik adım.
- Advertisement -

Mobil cihazlarda güvenlik konusuna dikkat etmek gerekiyor çünkü mobil bilgi işlem cihazları, tabletler, akıllı telefonlar, e-okuyucular ve dizüstü bilgisayarlar gibi cihazlardır. Bu cihazları kullanışlı kılan özellikler taşınabilirlik, erişim bağlantısı, veri depolama, işlem gücü diyebiliriz. Kullanıcılar için risk oluşturan mobil cihazların başlıca özellikleri arasında bazı parametreler var. Kullanıcı tarafından kolayca tehlikeye atılabilen veya basitçe devre dışı bırakılabilen zayıf kullanıcı kimlik doğrulama mekanizmaları; ve birbirine kolayca bağlanabilmeleri yer alır.

Mobil cihazlarda güvenlik bilinci

Mobil cihazlar daha güçlü hale geldikçe, kişisel bilgisayarlarla daha fazla özenle ele alınmaları gerekir. Bu belge, mobil cihazlarda alınabilecek genel son kullanıcı güvenlik önlemlerini açıklar. Bilgisayar güvenliğini kişisel olarak sağlamak için harekete geçmek, herkesi veri ve kimlik hırsızlığından, virüslerden, bilgisayar korsanlarından ve diğer tehditlerden korumaya yardımcı olur.

Mobil cihazlarınızı her zaman yanınızda bulundurun veya kullanmadığınız zamanlarda güvenli bir yerde saklayın. Mobil cihazlarınızı halka açık yerlerde (örneğin, havaalanı bekleme salonları, toplantı odaları, restoranlar vb.) gözetimsiz bırakmayın.

Bu cihazlar parola korumalı olmalı ve otomatik kilitleme etkinleştirilmelidir. Parola, geçerli bir parola etkinleştirilene kadar cihaza tüm erişimi engellemelidir. Kullanılan parola, cihazınızın destekleyebileceği kadar güçlü bir parola olmalıdır. “Güçlü parolalar oluşturma” hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mevcutsa bir “uzaktan silme” özelliğini etkinleştirin. Bu, belirli sayıda belirtilen denemeden sonra bir parola doğru girilmezse mobil cihazda depolanan verileri silen özellikleri de içerir.

Güvenlik özelliklerini devre dışı bırakmayın veya mobil cihazınızın “jailbreak” işlemini yapmayın.

Standart güvenlik protokolleri takip edilmelidir. Bu, cihazınızın güncel anti-virüs yazılımına ve tüm işletim sistemi ve uygulama güncellemelerine ve yamalarına sahip olmasını sağlamayı içerir. Mümkünse güvenlik duvarları etkinleştirilmelidir. “Son Kullanıcı Güvenlik Yönergeleri” hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mobil cihazınızı elden çıkarmadan önce verilerinizi silin veya güvenli bir şekilde silin. Mobil cihazlarda güvenlik için verileri temizleme en kritik adımlardan biri.

Kaybolan, çalınan veya yanlış yere konulan mobil cihazlar derhal polise bildirilmelidir. Mobil cihazınızda Purdue verileri varsa, BT departmanınızı da kaybolan, çalınan veya yanlış yere konulan bir cihaz hakkında bilgilendirin. “Güvenlik Olayları” hakkında daha fazla bilgi edinin.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir