Techinside Google News
Techinside Google News

Siber güvenlikte yeni tehditler ve korunma yöntemleri

Siber saldırganlar uyguladıkları yöntemleri sürekli olarak değiştiriyor. Siber güvenlikte yeni tehditler, yeni korunma yöntemlerini beraberinde getiriyor.
- Advertisement -

Siber tehditler daha karmaşık ve çeşitli hale geliyor. Böylelikle şu soru ortaya çıkıyor: Veri ağlarımızdaki bu gizli avcılara karşı savunmaya hazır mıyız? Bu zorlukların üstesinden gelme yeteneğimiz, tehditleri anlamamıza ve yanıtlarımızda çevik olmamıza bağlıdır. En yeni siber tehditleri ve dijital geleceğimizi etkili bir şekilde nasıl koruyacağımızı inceleyelim.

Siber güvenliğin karmaşık dünyasında, kavrama mücadelenin önemli bir parçasıdır. Ortaya çıkan siber tehditler sadece engeller değil; taktik ve stratejileri değiştiren, bizi tetikte tutan, evrimleşen düşmanlardır.

Siber güvenlikte yeni tehditler

Önde kalmanın anahtarı, tehdit aktörlerinin motivasyonlarını ortaya koyuyor. Yeteneklerini ve tehlike göstergelerini anlamaya odaklanan proaktif bir güvenlik yaklaşımı olan tehdit istihbaratında yatar. Bununla birlikte siber güvenliğin labirentinde gezinirken, her biri kendine özgü engelleri olan çeşitli tehditlerle karşılaşırız.

Yapay zekanın kimlik avı saldırılarında kullanılması, bilgisayar korsanlarının makine öğrenimini kullanarak ikna edici sahte mesajlar oluşturması ve veri ihlallerinde önemli bir artışa yol açması bunun başlıca bir örneğidir. Bununla birlikte daha derine indiğimizde, ağlara sızmayı ve veri toplamayı amaçlayan, çok yönlü özellikleri nedeniyle tek tek ele alınmasını zorlaştıran, uğursuz bir taktik karışımı olan hibrit tehditlerle karşılaşıyoruz.

Kodlar ve güvenlik duvarlarının savaş alanında, kritik bir faktör olan insan hatası sıklıkla ihmal ediliyor. Bu, bu gelişen tehditleri azaltmak için etkili siber güvenlik eğitimine olan ihtiyacın altını çiziyor.

Siber güvenlik alanında, ortaya çıkan tehditler, siber suçluların güvenlik sistemlerini istismar etmek, bozmak veya ihlal etmek için kullandıkları yeni taktikler, teknikler ve prosedürler (TTP’ler) anlamına gelir. Bu tehditler sürekli olarak gelişir ve tahmin edilmelerini ve hafifletilmelerini zorlaştırır. Bunlar, karmaşık kötü amaçlı yazılım ve fidye yazılımı saldırılarından sosyal mühendislik taktiklerine kadar uzanır. Ayrıca teknoloji ilerledikçe, bu tehditler de kötü amaçlı faaliyetlerini yürütmek için yapay zeka, makine öğrenimi ve IoT cihazlarındaki en son gelişmelerden yararlanır.

Herhangi bir güvenlik zincirindeki en savunmasız unsur insan faktörüdür. Basit dikkatsizlik, yanlış yere atılan tıklama veya unutulan bir güncelleme bunlar arasında yer alıyor. İnsan hatası siber güvenlik ihlallerini önemli ölçüde etkiler. Stanford Üniversitesi, Tessian ve IBM’den çalışmalar, siber ihlallerin yüzde 88-95’inin insan hatasına atfedilebileceğini öne sürüyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir