Techinside Google News
Techinside Google News

Perplexity AI, yeni yatırım arıyor!

Perplexity AI, yeni yatırım aramaya başladı. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli ve en çarpıcı detaylar…
- Advertisement -

Yapay zeka odaklı arama motoru denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Perplexity AI, büyüme hedeflerini oldukça yüksek tutuyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre şirket, 8 milyar dolar gibi dikkat çekici bir değerleme üzerinden 500 milyon dolarlık yeni bir yatırım turu için görüşmelere başladı.

Perplexity AI, yeni yatırım aramaya başladı

Eğer bu girişim başarılı olursa Perplexity AI’ın değeri, kısa bir süre içinde iki kattan fazla artmış olacak. Hatırlatmak gerekirse Silikon Vadisi merkezli girişim, bu yıl içinde üç ayrı yatırım turunda toplam 136.3 milyon dolar fonlama almış ve son olarak SoftBank’tan aldığı yatırımla 3 milyar dolar değerlemeye ulaşmıştı.

Perplexity AI, yeni yatırım aramaya başladı.
Perplexity AI, yeni yatırım aramaya başladı.

Perplexity AI’ın bu iddialı yatırım hedefi, sektördeki rekabeti bir üst seviyeye taşıyacak gibi görünüyor. Özellikle de yapay zeka destekli arama motoru pazarının lideri konumundaki OpenAI’ın kısa bir süre önce 6.6 milyar dolarlık yatırımla değerlemesini 157 milyar dolara çıkarması, diğer oyuncuları da harekete geçirmiş durumda.

Yıllık geliri 50 milyon dolar civarında olan Perplexity AI’ı rakiplerinden ayıran en önemli özelliği ise basit ve kullanıcı dostu arayüzü. Tıpkı ChatGPT gibi soru-cevap şeklinde çalışan platform, kullanıcıların girdiği sorulara web’i tarayarak hızlı ve doğru cevaplar buluyor. Üstelik platform, premium abonelik ve kurumsal müşteriler için özel çözümler gibi farklı gelir modelleri de geliştiriyor.

Ancak tüm bu olumlu gelişmelere rağmen Perplexity AI’ın önünde bazı engeller de bulunuyor. Bazı haber kuruluşları tarafından haber kazıma, izinsiz içerik kullanma ve intihal gibi suçlamalarla karşı karşıya kalan girişim, The New York Times’tan “Dur ve Vazgeç” bildirisi almasıyla zor bir dönemden geçiyor. Yine de Perplexity AI CEO’su Aravind Srinivas, yayıncılarla iş birliğine hazır olduklarını ve sektördeki tüm paydaşlarla uyum içinde çalışmak istediklerini dile getiriyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir