Techinside Google News
Techinside Google News

Intel Core Ultra ve Core 200H/U mobil işlemci serisi sızdırıldı!

Intel'in merakla beklenen Arrow Lake-S masaüstü işlemcileriyle birlikte, mobil işlemci ailesinde de önemli gelişmeler yaşanıyor.
- Advertisement -

Intel, merakla beklenen yeni nesil işlemcilerini tanıtmaya hazırlanırken, Core Ultra serisi ve Core 200H/U mobil işlemci serisi hakkında önemli sızıntılar ortaya çıktı. Şirketin 24 Ekim’de piyasaya süreceği Arrow Lake-S masaüstü işlemcilerinden sonra, daha düşük TDP’ye sahip mobil ve masaüstü işlemcilerin ise 2024’e kadar piyasada yer alması bekleniyor.

Intel Core 200H/U mobil işlemci serisi sızdırıldı

Intel’in, düşük güçlü ve taşınabilir sistemler için geliştirdiği Core Ultra 200H serisi işlemcilerin2024’ün ilk çeyreğinde piyasaya çıkacağı doğrulandı. Bu işlemciler, yeni Arrow Lake mimarisine sahip olacak ve Xe-LPG grafik birimlerini içeren Lion Cove ile Skymont çekirdeklerini birleştirecek.

Öte yandan, Ultra olmayan yani alt modellerin mevcut Raptor Lake işlemcilerin güncellenmiş versiyonları olacağı bildiriliyor. Özellikle, Raptor Lake-H serisinin HX modelleri dışında kalan 14. nesil Core-H serisi henüz resmi olarak duyurulmadı. Ancak sızdırılan bilgilere göre, bu yeni seride 13. nesil Core-H serisinin güncellenmiş sürümleri yer alacak.

7 Yeni model hazırlanıyor

Sızıntılara göre, Intel 200H serisi için 7 farklı model üzerinde çalışıyor. Bu modellerden iki tanesi U serisi olup 15W TDP değerine sahip olacak, diğer modeller ise 45W TDP ile piyasaya sürülecek. Serinin amiral gemisi olan Core 270H14 çekirdek ve 20 iş parçacığı (6 performans çekirdeği + 8 verimlilik çekirdeği) ile dikkat çekiyor. Bu işlemcinin, önceki nesillere kıyasla 400 MHz daha yüksek olan 5.8 GHz’e kadar çıkabilen boost frekansı sunması bekleniyor.

Çıkış tarihi beklentisi

Intel Core Ultra 200H serisinin 2024’ün ilk çeyreğinde piyasada olması beklenirken, Ultra olmayan modellerin çıkış tarihi henüz netleşmiş değil. Ancak bu yeni işlemcilerin de 2024 yılında kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Intel’in yeni nesil işlemcileri ile ilgili detaylar gelmeye devam ederken, kullanıcıların bu teknolojik yeniliklere kavuşmak için biraz daha beklemesi gerekecek gibi görünüyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir