Techinside Google News
Techinside Google News

Girişimcilikte başarıya ulaşmak için ipuçları ve tavsiyeler

Girişimcilikte başarıya ulaşmak oldukça zorlu ve uzun bir süreç diyebiliriz. Bunun için sürekli çalışmalı ve zorluklar karşısında pes etmemeli.
- Advertisement -

Girişimciler, üretken ve karlı girişimler geliştirmek için iş tekniklerini ve liderlik becerilerini kullanan yaratıcı bireylerdir. Girişimci olarak başarıya ulaşmak, işletmenin doğasına, konuma ve hatta ekonominin durumuna bağlı olarak büyük ölçüde farklı görünebilir, ancak yine de başkalarını kuruluşunuzda başarılı olmaya teşvik etmenin temel yolları vardır. Eğer hevesli bir girişimciyseniz, bir lider ve bir iş profesyoneli olarak becerilerinizi geliştirmek için ipuçlarını öğrenmeniz faydalı olabilir. Bu, girişimcilikte başarıya ulaşmak için atılması gereken adımlardan biridir.

Girişimcilikte başarıya ulaşmak için tavsiyeler

Risk alın. Hayat, başarısızlıktan kaçınmak için zaman harcamak için çok kısa. 1981’de, 39 yaşındayken, sahip olduğum tek tam zamanlı işten – sevdiğim bir işten – kovuldum. Ama asla geriye bakmadım ve hemen ertesi gün büyük bir risk aldım ve neredeyse herkesin başarısız olacağını düşündüğü kanıtlanmamış bir fikre dayanarak kendi şirketimi kurdum: insanlara doğrudan masaüstü bilgisayarlarında finansal bilgileri sunmak. Unutmayın, bu insanların masaüstü bilgisayarları olmadan önceydi. 2001’de, belediye başkanlığına aday olup olmamayı tartışırken, çoğu kişi bana bunu yapmamamı tavsiye etti. Hepsi başarısız olacağımdan korkuyordu. Ancak bir kişi şöyle dedi: “Kendinizi bir taviz konuşması yaparken hayal edebiliyorsanız, neden yapmayasınız ki?” Aldığım en iyi tavsiye buydu ve ben de uyguladım. Başarılı olmak için önce başarısızlığa razı olmalısınız ve yine de bunu başaracak cesarete sahip olmalısınız. Bu tavsiyeler, girişimcilikte başarıya ulaşmak için değerlidir.

Kendi şansınızı yaratın

Şans başarıda rol oynar, ancak ne kadar çok çalışırsanız o kadar şanslı olursunuz. Ne yapmayı seçerseniz seçin, hayallerinizdeki iş olmasa bile, her zaman sıkı çalışın. Sabah işe gelen ilk kişi ve akşam işten çıkan son kişi olun. Sıkı çalışma, özgeçmişinizin yaratamayacağı fırsatlar yaratır. Girişimcilikte başarıya ulaşmak için, çalışkan olmanız çok önemlidir.

Azimli olun. Azim gerçekten işe yarıyor. Şirketimi kurarken şehir merkezine gider ve bir fincan kahve alırdım. Sonra kahveyi hedef kitlemiz olan Merrill Lynch’e götürür ve koridorlarda yürürdüm. Bu azimle girişimcilikte başarıya ulaşmak mümkündür.

Öğrenmeyi asla bırakmayın. İngilizce dilindeki en güçlü kelime “Neden”dir. Açık, meraklı bir zihin kadar güçlü bir şey yoktur. Bir işe başlamak için hangi alanı seçerseniz seçin, hayat boyu öğrenci olun. Dünya, öğrenmeyi bırakmış ve her şeyi çözdüğünü düşünen insanlarla dolu. Şüphesiz bunlardan bazılarıyla zaten tanışmışsınızdır ve daha fazlasıyla tanışacaksınız. Öğrenmeye devam ederek girişimcilikte başarıya ulaşabilirsiniz.

Geri verin. Başarınızdan ve başarısızlığınızdan nihai olarak siz sorumlusunuz, ancak yalnızca ödülü başkalarıyla paylaşırsanız başarılı olursunuz. Günün sonunda kendinize şunu sorun: “Başkalarının hayatlarında bir fark yaratıyor muyum?” Eğer olumlu bir cevap alabiliyorsanız, girişimcilikte başarıya ulaşmak yolunda önemli bir adım atmışsınızdır.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir