Techinside Google News
Techinside Google News

Başarılı girişimcilerin sırları ve ilham veren hikayeleri

Başarılı girişimcileri ortak noktası zorluklar karşısında yılmamaları ve çok çalışmaları. Bu yazımızda başarıları girişimcilerin sırları için örnekler listeledik.
- Advertisement -

İşinizdeki benzersiz zorluklarla yüzleşirken, nereden başlayacaksınız? Başarılı girişimlerden, zorluk ne olursa olsun, bir şeyin her zaman doğru olduğunu öğrendik. Başarılı girişimcilerin sırları arasında, çözüm hep sorunun kendisiyle başlıyor. Eğer işiniz istediğiniz şekilde yürümüyor veya hayatınıza hizmet etmiyorsa, bunu nasıl değiştirebilirsiniz?

Başarılı girişimcilerin sırları

Proaktif sağlık hizmetleri öncüsü – Dr. Zhou Lihan

Singapur’da Dr. Zhou Lihan, 2014 yılında hayat kurtarma hedefiyle MiRXES adlı biyoteknoloji girişimini kurdu. Lihan, kanser gibi hastalıklar söz konusu olduğunda, “Erken teşhis artık isteğe bağlı değil. Bu bir gereklilik.” MiRXES, RNA tabanlı erken kanser teşhisinde dünya lideri olmak için insan genomu dizilemesindeki ilerlemelerden yararlandı. İşte bu da Başarılı girişimcilerin sırlarının bir parçası.

E-ticaret güzellik unicornu – Falguni Nayar

Kendisini “maceraperest ruhlu” olarak tanımlayan Falguni Nayar, bankacılık alanındaki başarılı kariyeriyle yeni maceraya atıldı. Amacıyla bir e-ticaret güzellik şirketi kurmak oldu. Bugün Nykaa güzellik, sağlık ve moda ürünleri satıyor. 2020 yılında Hindistan’da bir kadın tarafından kurulan ilk unicorn oldu. Bu da Başarılı girişimcilerin sırları arasında yer alıyor.

Falguni’nin ailesi Nykaa’nın başarısının önemli bir parçası. “Onlar benim gelişmemi sağlayan büyük bir destek sistemi oldular” diyor. Oğlu ve kızı şirkette önemli rollere sahip ve belgeselde annelerinin sınırsız olasılığı görme yeteneğinin Nykaa’nın çalışanlarına ve müşterilerine nasıl ilham verdiğini paylaşıyorlar. Ayrıca aile desteği de Başarılı girişimcilerin sırlarının arasında yer alıyor.

Dijital medya dehası – Gaston Taratuta

EY World Entrepreneur Of The Year™ 2022 ödülüne layık görülen Arjantinli Gaston Taratuta, satış konusundaki bilgisini gelişmekte olan pazarlarda internet reklamcılığının kilidini açmak ve dijital bir juggernaut yaratmak için kullandı. Böylelikle şirket, gelişmekte olan 90 ülkedeki reklamcıların tüketicilerle bağlantı kurmasını sağlayan Aleph haline geldir.

Girişimcilik belgeselinde Gaston’un uzun süredir arkadaşı ve şu anki operasyon müdürü, Latin Amerika pazarına erişmek için Netflix ile yaptıkları anlaşmanın şirketlerinin kaderini nasıl değiştirdiğini paylaşıyor. Ayrıca Gaston’un dediği gibi bu, “hata yapmaktan korkan insanlarla bir fırsatı kaçırmaktan korkan insanları dengelemenin” en iyi örneğiydi. Bu da Başarılı girişimcilerin sırları arasında önemli bir yere sahiptir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir