Techinside Google News
Techinside Google News

Waymo toplu taşıma için teşvikler sağlayacak

Waymo toplu taşıma için teşvikler sağlayarak yolcuların trafik yoğunluğunu en aza düşürmeyi amaçlıyor. Bunun için yolcu başına 3 dolarlık kredi sistemi başlatıyor.
- Advertisement -

Otonom taksi şirketi Waymo, San Francisco Körfez Bölgesi’nde, insanların Waymo toplu taşıma seçeneklerini kullanmalarını teşvik eden yenilikçi bir pilot program başlatıyor. Şu andan itibaren, Waymo One yolculuk çağırma hizmetini kullanarak belirli transit istasyonlarına bağlanan yolcular, Waymo’nun robotaksi hizmetinde gelecekteki kullanımları için 3 dolarlık bir kredi alacaklar.

Waymo toplu taşıma trafiği hafifletmek istiyor

Şirketin taksilerinden birini sekiz istasyondan birine veya birinden seyahat etmek için çağırdıklarında hesaplar kredilendirilecektir. Pilot programda dört BART istasyonu – Glen Park, Balboa Park, Daly City ve Colma – ile birlikte MUNI ağında iki istasyon, West Portal ve Third Street & Revere yer almaktadır. Son iki istasyon ise Caltrain istasyonları olan 22nd Street ve Fourth and King’dir.

Waymo’ya göre, yakın zamanda yapılan bir ankete göre, yolcularının yüzde 36’sı şirketin sıfır emisyonlu elektrikli Jaguar I-Pace SUV’lerinden birini BART, Muni veya Caltrain hizmetlerine bağlanmak için kullandığını belirtti. Pilot program, ABD’de türünün ilk örneği olsa da, dahil olan istasyon sayısının sınırlı olması nedeniyle nispeten küçük ölçekte başlıyor.

Ayrıca oldukça kısa bir süre için çalışacak, sürücüler 15 Kasım’a kadar günde 1 $3 kredi biriktirebilecek. Krediler Aralık ayı sonuna kadar kullanılmalı. Yine de fikir ilginç, Waymo bu girişimi çevresel kimliğini güçlendirmek için kullanıyor.

Waymo’nun Sürdürülebilirlik ve Çevre Başkanı Adam Lenz: “Dünyanın en güvenilir sürücüsünü inşa etme misyonumuzun merkezinde, insanları sürdürülebilir ulaşımla buluşturmak yer alıyor. Talep üzerine elektrikli yolculuklar sunarak ve toplu taşımaya erişimi iyileştirerek, Waymo One günlük seyahati daha sürdürülebilir ve rahat hale getiriyor. Yolcularımız bize sürekli olarak sürdürülebilirliği değerlendirdiklerini söylüyor ve hizmet verdiğimiz topluluklara temel bir fayda olarak sunmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

BART, Caltrain ve MUNI, pilot programın farkında olsa da, aktif olarak dahil değiller. Ancak, San Francisco’daki yerel medya, toplu taşıma operatörlerinin planı desteklediğini bildirdi. Waymo’nun en son rakamlarına göre, San Francisco, Los Angeles ve Phoenix’te halka haftada 100.000’den fazla sürücüsüz yolculuk sağlıyor. Şirket, bunun haftada tahmini 135 ton karbondioksit emisyonunu önlediğini iddia ediyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir