Techinside Google News
Techinside Google News

Stripe, kripto girişimi Bridge’ı 1 milyar dolara satın alabilir!

Stripe, kripto girişimi Bridge’ı tam 1 milyar dolara satın alacak. İşte son dönemde çok konuşulan konu hakkındaki en önemli detaylar…
- Advertisement -

Finans teknolojileri devi Stripe, kripto para dünyasına daha fazla eğilmek için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Edinilen bilgilere göre, kripto ödeme altyapısı sağlayıcısı Bridge’ı satın almak için görüşmelerini sürdüren Stripe, bu anlaşma için 1 milyar dolar gibi önemli bir bedel ödemeye hazır. Eğer anlaşma gerçekleşirse, bu Stripe’ın bugüne kadarki en büyük satın alımı olacak.

Stripe, kripto girişimi Bridge’ı tam 1 milyar dolara satın alacak

Son dönemde altyapı ve finans girişimlerine yoğunlaşan Stripe, kripto para ödemelerine olan ilgisini açıkça gösteriyor. Nitekim şirket, bu ayın başlarında işletmelerin stablecoin’ler ile ödeme kabul etmelerini sağlayan “Kripto ile Öde” özelliğini duyurmuştu. Stripe Başkanı Will Gaybrick, stablecoin’lerin, özellikle ABD dışındaki kullanıcılar için oldukça etkili bir ödeme aracı olduğunu vurgulamıştı.

Stripe, kripto girişimi Bridge’ı tam 1 milyar dolara satın alacak.
Stripe, kripto girişimi Bridge’ı tam 1 milyar dolara satın alacak.

Bridge ise, tam da bu noktada devreye giriyor. İşletmelere stablecoin’ler ile sınır ötesi ödeme kabul etme imkanı sunan yazılım çözümleri geliştiren Bridge, Stripe’ın stablecoin piyasasına daha hızlı ve güçlü bir giriş yapmasını sağlayabilir. Index Ventures ve Sequoia Capital gibi önde gelen yatırım fonlarından destek alan Bridge’in müşterileri arasında ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD Hazine Bakanlığı, SpaceX ve Coinbase gibi dev isimler bulunuyor. Şirket, yıllık 5 milyar doları aşkın işlem hacmiyle dikkat çekiyor.

Stripe’ın Bridge’i satın alma girişimi, kripto para ödemelerinin giderek daha da yaygınlaşacağına işaret ediyor. Geleneksel finans kuruluşlarının ve teknoloji devlerinin kripto para sektörüne olan ilgisi artarken, önümüzdeki dönemde bu alanda daha fazla satın alma ve yatırım haberi duymamız sürpriz olmayacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir