Techinside Google News
Techinside Google News

Elektrikli araç pil tedariki için yeni öneriler yayınlandı

Kraliyet Mühendislik Akademisi, elektrikli araç pil tedariki için öneriler paylaştı. Bu öneriler, sektörün geleceği için kritik önem taşıyor.
- Advertisement -

Yeni bir rapor, tek kullanımlık buharlaştırıcıların yasaklanması ve kritik malzemelerin geri dönüştürülmesiyle elektrikli araç pil parçaları tedariklerinin yönetilmesine yardımcı olmak için önerilerde bulundu. Kraliyet Mühendislik Akademisi’nden gelen rapor, İngiltere hükümetinin Ocak 2024’te önerilen tek kullanımlık buharlaştırıcıların İngiltere’de yasaklanması için taahhüt etmesini talep ediyor.

Elektrikli araç pil tedariki için neler yapmak gerekiyor?

Rapor ayrıca, hükümetten, uygun kullanım ömrü planlaması olmaksızın tek kullanımlık piller içeren ve benzer şekilde yasaklanmayı haklı çıkarabilecek yeni ve mevcut ürünleri değerlendirmek ve izlemek için politika seçeneklerini değerlendirmesini istedi.

Ulusal Mühendislik Politikası Merkezi tarafından yayınlanan raporda, Birleşik Krallık hükümetinden, Birleşik Krallık’ın mevcut Net Sıfır Stratejisini desteklemek ve ekonomik güvenliği artırmak için kritik malzeme talebini azaltmak, yeniden kullanmak ve geri dönüştürmek amacıyla entegre bir malzeme stratejisi geliştirmesi isteniyor.

Sheffield Üniversitesi’nde Proses Mühendisliği Profesörü ve Ulusal Mühendislik Politikası Merkezi Malzemeler ve Net Sıfır Çalışma Grubu Başkanı Joan Cordiner: “Malzemeleri çıkarma ve tüketme şeklimiz sürdürülebilir değil ve acilen ele almamız gerekiyor. Raporumuz, kısmen pillerde, güç sistemlerinde ve elektronikte kullanımından kaynaklanan kritik malzemelere olan artan talebi vurguluyor.” dedi.

Cordiner, örneğin, İngiltere’nin büyük elektrikli araç bataryalarının boyutunun yüzde 30 azaltılması durumunda, lityum talebimizi yüzde 17 azaltabilir ve 2040 yılına kadar lityum için çıkarılan 75 milyon ton kayayı kurtarabiliriz dedi.

Rapor ayrıca, Birleşik Krallık’ta tüketilen ve kullanılan malzemelerin sürdürülebilirliğini izlemek ve malzeme güvenliği ve sürdürülebilirliği için altyapı planlarının değerlendirilmesini sağlamak amacıyla Ulusal Malzeme Veri Merkezi’nin sürdürülmesini önermekte. Rapora göre, hükümet ayrıca, dijital pasaportlama gibi araçlar kullanarak, malzemelerimizin emisyonlarının, kirliliğinin ve sosyal zararlarının küresel etkilerini izlemek ve izlenebilirliği iyileştirmek için uluslararası olarak çalışmalı.

Raporun yazarları ayrıca, aşırı tüketimden kaçınmamıza ve net sıfır karbon emisyonlarına ulaşma çabalarını desteklememize yardımcı olmak için İngiltere’nin ekonomi genelindeki maddi ayak izini yarıya indirmeyi hedefleyen yeni bir hedef önerdi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir