Techinside Google News
Techinside Google News

Yapay zeka podcast oluşturucu viral hale geldi

Google’ın yapay zeka podcast oluşturucusu viral hale geldi. Girilen komutlara uyarak en iyi içeriği hazırlıyor.
- Advertisement -

Google’ın deneysel AI -ilk dizüstü bilgisayarı ve araştırma asistanı olan NotebookLM, bir kullanıcının materyalini bir podcast’e dönüştüren Ses Genel Bakış özelliğiyle viral oldu. Yeni özellikler, kullanıcıların iki AI podcast sunucusuna tartışmalarını istedikleri konular hakkında hızlı bir şekilde talimat vermelerini sağlıyor. Örneğin, büyük bir belge yüklerseniz, AI Overviews’a podcast’in tamamı yerine yalnızca bir bölüme odaklanmasını talimat verebilirsiniz. Bu yüzden bir Yapay zeka podcast dinlemek, daha iyi bilgi edinmenin harika bir yolu olabilir.

Yapay zeka podcast büyük ilgi görüyor

Teknolojiyi test etmek için, oturum açtıktan sonra yeni bir not defteri açabilir ve bir PDF’i yükleyebilirsiniz. Audio Overview’da artık iki seçenek var: Özelleştir ve Oluştur. Bir konuya odaklanma yeteneğini test etmek için, belirli talimatlar girebileceğim “Özelleştir”e tıklayabilirisiniz. Google, “Belirli bir kaynağa odaklan”, “Belirli bir konuya odaklan” ve “Belirli bir kitleyi hedefle” gibi ekleyebileceğiniz özelleştirme istemlerinin türü için öneriler sağlıyor.

 Daha sonra PDF’i “Başlamak için kaynak ekle” kutusuna bırakın ve hemen yapay zekanın üretebileceği materyalleri keşfedin. Bunlar arasında SSS, Çalışma Rehberi, İçindekiler, Zaman Çizelgesi, Brifing Dokümanı ve Sesli Genel Bakış yer alıyor. Daha sonra komut girdiğinizde sizin için en iyi podcasti hazırlıyor.

En önemli kısım, aracın talimatlara bağlı kalması diyebilriz. Yani verilen komutun dışına çıkmıyor. Örneğin daha fazla arka plan bilgisi ve gerçek seçimler hakkında daha az bilgi sağlayan SSS’leri görmezden gelmesidir. Tüm ders notlarınızın veya uzun bir araştırma makalenizin bulunduğu büyük bir dosya yüklerseniz ve belirli bir bölüme odaklanmak için AI Genel Bakışını kullanmak isterseniz, bu odaklanmanın yararlı olabileceğini görebiliyoruz.

Google, bir bonus olarak platforma arka planda dinleme özelliği ekledi ve bu sayede kullanıcılar NotebookLM içinde çalışmaya devam ederken Sesli Genel Bakışları dinleyebiliyor. Bu özelliklerden herhangi birini denemek isterseniz araç ücretsizdir ve kullanımı kolaydır. NotebookLM web sitesini ziyaret edin, Google hesabınızda oturum açın ve yukarıdaki adımları izleyin.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir