Techinside Google News
Techinside Google News

Walker S1 robot elektrikli araç üretiminde çalışacak

İnsansı robotlar artık fabrikalarda daha yoğun bir şekilde görev almaya başlıyor. Walker S1 robot elektrikli araç üretiminde görev alacak.
- Advertisement -

Çinli robotik şirketi UBTech’in, son raporlara göre, endüstriyel insansı robotu Walker S1 için büyük otomobil üreticilerinden 500’den fazla sipariş aldığı bildirildi.  Bu gelişme, daha fazla şirketin operasyonlarını kolaylaştırmak için otomasyon teknolojilerini benimsemesiyle birlikte Çin’in üretim sektöründeki işgücü açığını kapatmaya yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Walker S1 robot elektrikli araç üretim hattına giriyor

Robot, insansız lojistik araçları ve akıllı üretim sistemleriyle birlikte çalışarak, dünyada bu düzeyde büyük ölçekli operasyonları otomatikleştiren ilk sistemlerden biri haline geliyor. Çin’in imalat sanayii önemli bir işgücü açığıyla boğuşuyor. İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 2017 tarihli raporuna göre, otomobil üretimi gibi önemli endüstrilerin 2025 yılına kadar 30 milyon işçi açığıyla karşı karşıya kalması öngörülüyor.

South China Morning Post’un ( SCMP ) haberine göre , UBTech’in baş marka sorumlusu Tan Min, yakın zamanda yaptığı bir röportajda, otomasyonlu fabrikalardaki işlerin yaklaşık yüzde 70’inin şu anda robot kollar tarafından, kalan yüzde 30’unun ise insanlar tarafından yapıldığını açıkladı. UBTech’in hedefi, insansı robotları konuşlandırarak insan emeğini yalnızca yüzde 10’a düşürmek ve insan çalışanların iş birliği ve araç yönetimi gibi daha üst düzey görevlere odaklanmasını sağlamak.

Tan: “Fikir, iş yükünün yaklaşık yüzde 20’sini insansı robotlarla değiştirmek” dedi. Mesleki eğitim programları, kalifiye teknik çalışanlara olan talebi karşılamakta zorlanırken ve daha genç üniversite mezunları mavi yakalı işlere yönelmeye daha az meyilliyken, otomasyona doğru bu kayma giderek daha da gerekli hale geliyor. Walker S1, 172 cm boyunda ve 76 kg ağırlığında olup, boyut olarak bir insana çok benziyor. Fabrika ortamında görsel kalite kontrolleri yapmak, farklı boyutlardaki paketleri taşımak , elektrikli tornavida ile vidaları sıkmak, bileşenleri birleştirmek ve parçaları ayırmak gibi çeşitli görevleri yerine getirmek üzere tasarlandı.

Ağır kaldırma ve tehlikeli maddelere maruz kalma gibi tekrarlayan görevler, çalışanlar için uzun vadeli sağlık sorunlarına neden olabilir. UBTech, web sitesinde Walker S1’in bu fiziksel olarak zorlayıcı ve monoton işleri üstlenerek çalışanları bu tür risklerden koruyabileceğini belirtti.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir