Techinside Google News
Techinside Google News

Hepsiburada resmen satıldı: İşte anlaşmanın detayları!

Türkiye'nin en değerli markalarından biri olan Hepsiburada, Kazakistan'ın ünlü şirketi Kaspi.kz tarafından satın alındı. İşte detaylar...
- Advertisement -

Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformu Hepsiburada’da önemli bir satış gerçekleşti. Şirketin kurucusu Hanzade Doğan ve diğer Doğan Ailesi üyeleri, sahip oldukları yüzde 65.4’lük hisseyi Kazakistan merkezli Kaspi.kz’ye devretme kararı aldı. Yaklaşık 1 milyar 127 milyon dolar değerindeki anlaşmanın 2025’in ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Hepsiburada, devir sonrası organizasyon yapısını koruyacak

2000 yılında Hanzade Doğan tarafından kurulan ve 2021’de NASDAQ’ta işlem görmeye başlayan Hepsiburada, geçtiğimiz yıl 4 milyar dolarlık satış hacmine ulaşmıştı. Platformun halihazırda 101 bin iş ortağı ve 12 milyon aktif müşterisi bulunuyor.

Taraflar, anlaşmanın detaylarını da basınla paylaştı. Buna göre, Hepsiburada’nın satış bedeli iki taksitte ödenecek. İlk taksit olan 600 milyon dolar anlaşmanın kapanışında, kalan 526.9 milyon dolar ise en geç 6 ay içerisinde ödenecek. Kaspi.kz, bu finansmanı kendi faaliyet gelirlerinden ve mevcut nakit varlıklarından karşılamayı planlıyor.

Kaspi.kz CEO’su Mikheil Lomtadze, anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada, “Toplam pazarımızı yaklaşık 100 milyonluk bir nüfusa ulaşacak şekilde genişletmek önemli bir önceliğimizdi. Hepsiburada ile tam bir kültürel uyum içerisindeyiz” şeklinde konuşarak yapılan anlaşmayla ilgili memnuniyetini paylaştı.

Hepsiburada’nın kurucusu Hanzade Doğan ise, “24 yıl önce kurduğum Hepsiburada Grubu için önemli bir dönüm noktası. Kaspi, Hepsiburada’nın tüm potansiyelini ortaya çıkarabilecek en uygun ortak olarak öne çıkmaktadır” açıklamasını yaptı.

Kazakistan’ın en büyük şirketlerinden olan Kaspi.kz, ülkesinde 14 milyon aktif mobil kullanıcıya sahip. Firma, SuperApp uygulaması üzerinden ödeme çözümleri, pazaryeri ve fintech hizmetleri sunuyor. Bunun yanı sıra, Harvard Business School’un şirket hakkında MBA öğrencileri için hazırladığı iki vaka çalışması bulunuyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

SON VİDEO

TÜMÜ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi çekebilir